Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2021 20:07 - Трябва да възпитаваме добре децата, за да станат отговорни шофьори
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 230 Коментари: 0 Гласове:
0



Кръстовището на булевардите „Мадрид“ и „Ситняково“, намиращо се на метри от гара Подуяне, го възприемам за една изначална точка на голяма промяна в живота ми. През 2017 г. започнах лека-полека да отслабвам като потеглях оттам пеша и стигах чак до зала „Академик“, където от университета ни изпращаха на спорт.

Това за мен символно място, вчера се превърна почти в лобно на мъж, който за малко щеше да бъде смъртоносно прегазен от водач на бетоновоз. Шофьорът го премаза и впоследствие избяга, но слава Богу бе заловен.
Жертвата е вече с един ампутиран крак, има голяма вероятност лекарите да не успеят да съхранят и другия му…

Похабен човешки живот – съществуване в инвалиден стол с постоянни болки и психически проблеми е бъдещето му, заради подобни трагедии подкрепям евтаназията, ала това е тема за друга публикация.
За съжаление, това е поредният клетник, изтеглил късата клечка след като е стъпил на арената пътища.

Толкова е отвратително, че сме в постоянна война. Излизаш и не знаеш ще се върнеш ли, на колко части. Това е безумие. Никой не възпитава децата си да бъдат отговорни след като получат книжка. Напротив – насърчават ги колко е мъжко да са джигити, да се състезават, да показвай кой какъв алфа е…
Гледам в YouTube една поредица, в която известни мъже си начесват егото като си показват колите. Топ тв продуцент даже си каза как се изстрелял с новата си придобивка, за да натрие на някаква мутра в съседен джип носа, докато дъщеря му е била на седалката до него.
Тези нисши страсти – да се демонстрира някакъв измислен лукс /квази-просперитет/, ни убиват. Буквално.

Хлапета, които наборниците ми на тяхната възраст си играеха с Бакугани, сега плакнат очи по ламарини и накрая взимат ключа на тате и завършват под тях… Е, не преди да подберат още някой друг невинен…

Непрестанно обхождам София пеша. Настръхвам. Млади боклуци, дето техните са им купили возила за бала, карат, докато междувременно се забиват с поредната в Тиндър. Просто е недопустимо това, което вършат. Те нямат мозъчния капацитет да осмислят, че имат торпедо в ръцете си, което ще помете всичко по пътя, ако не са внимателни. След толкова атентати из Европа с МПС-та, как не вдяват какво направляват?! Тъпи са!!!
Призовавам Парламентът – следващият, да въведе: веднъж ако бъде някой заловен да си зяпа в смартфона, завинаги да му се отнема правоспособността.
Плюс още много други ограничителни мерки.
Само така ще намалим бройката на загиналите и осакатените!!!

Призовавам всички, които са безразсъдни, да отворят reddit, да прегледат категорията „Последна снимка“ и да настръхнат. Да видят колко мигновено нахълтва смъртта… Как до днес си милвал детето си, а след час той вече е изстиващ труп. Заради дебил, който го е сгазил!

Примерно един Лиъм, едва на 8… На 8… Сестра му пише:

Последна снимка, която направих на малкия си брат Лиъм някъде през юли. След седмица го блъсна кола. Публикувам това сега, защото той беше толкова сладко малко момче и исках всички да го видите. Също така тази снимка олицетворява кой е той, сериозен човек. Той беше на 8 години и сега завинаги ще бъде.

image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1966280
Постинги: 1859
Коментари: 3093
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930