Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2022 16:13 - Ще се намерят ли руските аналози на Ханс и Софи Шол?
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 207 Коментари: 0 Гласове:
0



В последните седмици десетки руски момчета и момичета намират варианти да заобиколят ограниченията на родината им спрямо Инстаграм, където намират клиентела за голото си съдържание в английската компания OnlyFans. Каквито и копия на западните и американски социални медии да им бъдат направени, те пак ще драпат за оригинала, защото оттам пада парата.
Интересно е, обаче, дали тези младежи, си правят труда да прегледат и свободния печат, онзи, който не е под ботуша на диктатора Путин и приближените му?! Още по-важното е дали имат смелостта да информират близките си, приятелите си, познатите си за зверствата на руските войници спрямо украинския народ?!

В последния месец и половина ми се наложи да споря с много хора, които обвиняват всички руснаци, защото рейтингът на Путин се повишавал. Така и не мога да приема, че интелигентни хора не разбират какво причинява медийното затъмнение, а именно възприемане на лъжата за факт! Струва ми се, че мнозина удобно се преструват на глупаци само и само да заклеймят всичко руско. Съжалявам, но очакванията, че популярни руски звезди ще заявят позиция против Путин, докато близките им са в лапите на изградената от него диктатура, тоест живеят на територията на Русия, е не само нелепо, но и обричащо невинни на страдание!

Непрекъснато слушаме как младите не знаели какво било по време на комунизма. Как не сме разбирали какво е да съжителстваш с мачкаща цензура, която не ти дава възможност да си направиш сам изводи за света. Е, в момента, обаче, възрастните, онези, които са живата история на мрачното и жестоко комунистическо минало, сякаш не осъзнават какво се случва с обикновения руснак – няма вече обективни медии, които да го информират; руските журналисти са се превърнали в разпространители на тезите на Путин, Лавров и Песков. Как в този балон може да се очаква някой да съумее да осъзнае събитията?!

Има, разбира се, хора, боравещи със софтуери като Тор, които пробиват путинската стена, но това са основно хора по градовете, образовани, които за съжаление винаги в едно общество са малцинство. Трябва да се признае, че тези руснаци са изключително смели! Протестират, знаейки че може да им бъде спретнат изфабрикуван процес като на Навални. Наричат войната война, осъзнавайки, че може да гният 15 години зад решетките и да нямат „късмета“ на Ходорковски да излязат живи, макар и със разбито здраве.

Не обвинявайте редовия, обикновения човек. Той е жертва на една зловеща система – смазваща машина, изградена от Путин и компания. Трябва да осъзнаем две важни истини. Първата е, че режимът на Путин не е режим единствено на Путин. В никакъв случай! Той е фасадата. Зад него са истинските играчи – олигарси, които бяха разпръснати по света, цивилизования свят, свободния свят, за да градят измамен образ на почтени бизнесмени. Те купуваха медийни групи, най-често чрез подставени лица, за да формират положителен образ на Путин и руската диктатура. Сееха лъжи – за „опасния Сорос“, за „ЕвроГейския съюз“, за „джендъри“, за „норвежци, които отвличат деца“, за „лошата Америка“. В арсенала им бяха и троловете, както и путински политически проекти. Тук стигаме до втората истина, която е още по-болезнена. Избирателите, сиреч гражданите, бяха продадени от хитри политици. Те се подчиняваха на путинския режим, защото извличаха изгода. Вратите на руското влияние към САЩ, към Европа бяха широко отворени от лидери, злопоутребяващи със страховете на обществото. Русия бе изкарвана от тях като бранител на християнските, традиционни ценности. Същата Русия, която днес изпраща чеченци при православните украинци! Чрез тази нагла лъжа мнозина бяха заблуждавани, че само Русия е гарант за бъдещето на децата им, таково каквото си го представят.

Вълната на хомофобия идваща от Русия се разпространи главоломно – специално може да дадем за примери Унгария и България. Това бе с цел – отдалечаване от ЕС, посредством използване на Плашилото Джендър. На обикновения човек, информиращ се единствено от Фейсбук, му стига да прочете тролски статус, за да повярва, че детето му ще стане трети, пети, десети пол… и да повярва най-вече, че само Русия, че само Путин може да го спаси от това!

Хомофобията убива – в Чечня и буквално. Само че днес виждаме, че хомофобията убива всички, защото руският патриарх Кирил оправдава войната в Украйна с … борба срещу гей парадите. (https://bit.ly/37AvlG9) И докато на интелигентните и образовани хора това изглежда жалък опит за оправдаване на зверствата, милиони бедни руснаци, живеещи още в дървени барачки из дивите райони на федерацията, вярват, защото нямат представата, че има и „друга истина“.

Ако се вгледате в носещите знака Z (одобрителен символ за действията на Путин в Украйна) по улиците на София през изминалата седмица, ще видите същото – отрудени хора, част от тях без зъби, бедни. Те нямат вина, че животът им не се е стекъл по друг начин. По хубав начин. След падането на комунизма бяха манипулирани какво светло бъдеще ги чака. А то при тях така и не дойде, защото 45-те години съветско робство са забавили развитието ни с векове, но те това не осъзнават, не могат да проумеят. За тях Америка, ЕС са лошите, защото едно време като са били с Русия са имали сигурна работа – в завод и гарантирана почивка на море и планина.
За тях свободата на словото, свободата на сексуалните малцинства, човешките права не са важни. Разбираемо е. Те са затворени в собствените си терзания – за прехраната, за високите сметки. И тук е въпросът, че някой политик, който обаче не е популист, трябва да намери начин да говори с тях на техния език. Не високопарно, не гледащ ги от високо, не размахващ им пръст.
Естествено, тази шумна одобряваща действията на Путин част от обществото е не повече от 15-20%, макар че създава впечатление за многобройност поради гласовитостта си.

Редно е да споменем, че голяма част от поддръжниците на Путин възхваляват и Хитлер, а уж Владимир е против доктрината на Адолф…

Нека се върнем към началото на публикацията ми. Американският сенатор Линдзи Греъм преди време скандализира света като попита в Туитър има ли някой руски Брут, който да се справи с Путин, намеквайки президентът на РФ да бъде убит.
Аз пък се питам ще се намерят ли руските аналози на Ханс и Софи Шол? Ханс и Софи са брат и сестра германци, на по 20 и кусур години, които по времето на Хитлер се опитват да събудят германското общество, разпространявайки тайно листовки, описващи престъпленията на Адолф и изградения от него кървав режим. Важно е да отбележим, че и двамата първоначално са били страстни привърженици на изкусния в манипулациите фюрер, но после осъзнават грозната действителност зад обаятелните обещания и се преобръщат на 180 градуса, създавайки неформална група, която да разпространява истината за зверствата на нацизма.
Поредната им акция, провеждаща се в Мюнхенския университет Лудвиг-Максимилиан, където Софи е и студентка, завършва фатално, когато портиерът Якоб Шмид ги залавя докато раздават брошури и ги предава на администрацията на университета, която от своя страна уведомява Гестапо. Дни по-късно Ханс и Софи, заедно с техен съмишленик, са екзекутирани.

Искам дебело да подчертая думите на Софи, изказани от нея преди да бъде осъдена от фамозния за нацизма съдия Роланд Фрайслер:

„Все пак някой трябваше да започне. В това, което написахме и казахме, вярват и много други. Те просто не смеят да изразят мнението си като нас.“

Важно е да се помни, че първоначално нацистите искат да обесят публично Ханс, Софи и съидейника им, но в крайна сметка ги обезглавяват чрез гилотина, за да не бъдат възприемани за мъченици. (Повече за Ханс и Софи може да прочете в подробния материал на Дойче веле от 2018 г.: https://bit.ly/3LSvjbn)

Сега ми е интересно ще се намерят ли такива млади руснаци, които да бъдат новите Ханс и Софи? Да изразят мнението си, макар и анонимно. Или пък както казах, просто да осведомяват близките си за извършваното от руските войници в Украйна, което няма да бъде споделено от руските медии.
Например, ще намерят ли сили да споделят за клането в Буча?! (https://bit.ly/3Jpdpvg) Руската пропаганда се опита да представи това чудовищно престъпление като инсценировка на самите украинци, обяснявайки, че те се били изтеглили преди да има тела. Сателитните снимки обаче показват, че докато руснаците са били в Буча, са се появили труповете. Трупове на хора, трупове даже на кучета!
Ще намерят ли сили младите руснаци да разкажат на родителите си за руските войници, които изнасилват украинки?! И забележете има дори изнасилено момче, едва 11-годишно дете-украинец, пред очите на майка му! Изнасилено момче от руски войници, които са против хомосексуалността, но явно нямат против педофилията… (https://bit.ly/37x2NgL)

Днес живеем във време, в което трябва да заявим дали подкрепяме агресора, дали сме срещу него. Още на 24-ти февруари заявих позицията си – категорично осъдих Путин и приближените му. Много хора така и не се определят. Оглушително мълчат.

Мълчанието ще бъде запомнено, защото показва, че или прикрито подкрепят диктатора, или още по-страшно – апатични са към жестокостта!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1964158
Постинги: 1859
Коментари: 3093
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930