Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2022 22:13 - Наркотиците и болестите съсипаха Уенди Уилямс, неблагодарността на продуцентите я довърши...
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 195 Коментари: 0 Гласове:
0



Наскоро, във Фейсбук ли, в Инстаграм ли, ми попадна една картинка, на която пишеше нещо от сорта: „Не си давай здравето за шефа, защото ако утре се разболееш или починеш, ще те замени веднага и ще те забрави“. Разбира се, има много прекрасни работодатели, които милеят за служителите си, но има и такива началници, за които подчинените им са нищо повече от роби.
Дори не ми се иска да навлизам в темата, защото адски се изнервям, как ръководители не позволяват на майките да си останат у дома, за да си гледат болните деца, или пък принуждават хора, даже с температура, да се трудят…
По време на пандемията от COVID-19 някои много критикуваха онези, които подсмърчащи се завличат на работното си място. Само че интересно как не се замислиха – наистина ли човек, който се чувства зле, иска да е на работа?! Или е задължен от обстоятелствата, че ако му посочат утре вратата, няма да има как да си погасява кредита за покрива над главата!
„На чужд гръб и сто тояги са малко“, е рекъл мъдрият ни народ. Най-големи критики изразяваха трудещите се в хоум офис. Без да омаловажавам работата им, тъй като и с тях бе злоупотребявано многократно, карайки ги да вършат много повече задачи за далеч повече работни часове от регламентираното по договор, не бе редно те да бъдат палачи на другите, защото не всеки е зад бюро. В производството, в логистиката, на строежа хоум офис нЕма, следователно нЕма ли труд, нЕма и хлЕб.

Винаги съм се възмущавал от онези, които изцеждат служителите си. Изпитвам отвращение от това нехуманно поведение. Шансът някой да е най-отгоре на веригата в дадено предприятие не му дава правото да злоупотребява с другите.
Е, моралното право може да не е на негова страна, но то не е в случая определящото…

Тези дни, с тъга, проследих как Уенди Уилямс бе детронирана. Употребявам „детронирана“, защото тя бе истинския владетел, а и основател на жанра „таблоидно токшоу“. Преди повече от 30 години тя стъпва в света на радиото. Успява да изгради свой собствен, отличителен стил, който да привлича публиката. Освен че винаги задава неудобни въпроси на другите или пък разкрива дълбоко пазени тайни, тя не се стеснява вниманието да е насочено към нея, открито дискутирайки собствените си взаимоотношения.
Това е различното между нея и другите водещи, за които е прекрасно да ровят в чуждия живот, но ревностно пазят собствения, което неминуемо води публиката до съждението, че са лицемери.

През 2008 г. Уилямс прави успешен трансфер от радиото в телевизията. Изключително рисковано начиние от нейна страна е това решение, защото няма гаранция, че любимият глас ще съумее да се превърне в любим образ. Успява!
Цели 12 телевизионни сезона е тази, която определя правилата – не само собствените, но и на звездите, които треперят да не попаднат в нейните „Hot topics“. Макар че ѝ гостуваха, с хода си единствено се надяваха да предотвратят да я разгневят. Но Уенди не жалеше нито приятели, нито врагове. Имаше ли нещо да се казва по адрес на някого – казваше го.
Пак повтарям, обаче, най-важното: откровена бе и за себе си.

Преди 4 години припадна в ефир. Буквално се свлече, но след по-дълга пауза успя да покаже дух и сама да закрие епизода. По-късно призна, че страда от Болест на Грейвс, протичаща с хипертиреоидизъм (повече за болестта на puls.bg: https://bit.ly/3KfDzBj). Именно Грейвс е причинителят на характерните ѝ изцъклени очи, обект през годините на много хумор, част от който изключително недружелюбен, но така или иначе никой не е предполагал за заболяването, което е криела.
Става ясно, че е страда и от лимфедем (лимфен застой).

Най-основният причинител за влошеното ѝ здраве е дългогодишната злоупотреба с кокаин. Тя е била изключително пристрастена към наркотика, който тотално я е повредил. Неслучайно, в много случаи, през годините поведението ѝ е била крайно неадекватно. Уилямс многократно скришом е посещавала специализирани центрове, в които да ѝ помогнат да преодолее зависимостта си, но пораженията вече са били необратими…
Случаят на Уенди за пореден път доказва защо никога не бива да легализираме наркотиците.

От миналото лято Уилямс не е на екран. Тя успешно закри предаването си преди лятната отпуска, обещавайки на феновете, че през есента ще бъдат заедно. Само че вече пролет ще пукне, а нея я няма – и няма да я има. В края на септември 2021 г., 13-ят сезон на шоуто се очакваше да дебютира. Изведнъж бе съобщено, че Уенди е заразена с ковид и премиерата бе отложена за октомври. После другите ѝ болестни състояния я възпряха да се завърне на екран, та вместо нея предаването започна с плеяда гост водещи.

Почти половин година по-късно Уилямс няма силите да се покаже отново. Бе дори засичана по едно време, от папараци, в инвалидна количка. Самотата, след като се разведе със съпруга си, защото любовницата му му роди дете, също я мъчи много.
Някогашната Мис Клюки днес е развалина. Оставена без всякаква подкрепа… С изключение на тази от сина ѝ.

Преди седмица продуцентската къща, стояща зад шоуто на Уенди, обяви, че настоящият 13-ти сезон ще е последен за предаването, а неговото място ще заеме новоизгряващото шоу на Шери Шепърд, която основно заместваше Уилямс в последните месеци.

Харесвам много Шери, още като ко-водеща на „The View„, но считам за супер неетично поведението на продуцентите. В крайна сметка Шепърд се възползва от изградените основи от Уилямс! Вниманието към нея нямаше да бъде възможно, ако не бе трамплинът на Уенди. Да, екипът също има огромни заслуги за успеха на шоуто на Уенди, но те самите без нея не биха успяли да изградят този култ. В никакъв случай.
Все пак Уилямс е била хит и без декор, а само с един микрофон.

Изритването на Уилямс, защото е болна, е не само грозно, но и издава огромна неблагодарност. Цели 12 години заради нея са изкарвали милиони. Тя е била перлата в короната им, възполвайки се от името ѝ са привличали рекламодатели. Сега когато тя е зле и има нужда от подкрепа, я пускат по течението. Е, разбира се, придружавайки дистанцирането от нея със захаросани фрази колко важна им е.

Унизително е, че краят на толкова дълго предаване бе обявен, взимайки мнението на пиар на Уенди, а не на самата Уенди. По негови думи тя разбирала защо спират предаването, тъй като нямало как да продават за реклами шоуто на Уилямс без самата нея в него. Това безспорно е вярно, но пък и издава имено онова, което написах – че Уенди изгради това предаване и че без нея то не може да продължи. Но не защото не е редно да се съдържа името на Уенди в шоу, в което тя липсва, а защото енергията на Уилямс се е изпарила.

Веднага след изявлението на пиара ѝ, с когото май отдавна не поддържа връзка, тя сподели във верефицирания си нов инстаграм профил, че не го е упълномощавала да дискутира тази тема, както и загатна, че отношенията между нея и продуцентската компания са комплицирани. Повече подробности не даде, но това се и очаква, защото може и да следват дела помежду им, макар че контрактът на Уенди изтича през пролетта.

Важно е да обърнем внимание и на самия инстаграм профил, който тя създаде. Източници твърдят, че продуцентите са изключително недоволни от това, тъй като акаунтите на шоуто, тоест на Уенди, се администрират от тях, следователно те решаваха какво да ѝ позволят да сподели и за какво да я „цензурират“. Когато вече съществува изплъзнал се от тяхната власт профил, не мога да я заглушат, а знаят че с нея шега не бива. Постъпката им, предателството им, няма да бъде простено и тя ще намери начин да им го върне тъпкано.

В бизнеса се очаква да няма емоции, но когато те уволнят, защото си болен, след като десетилетия са се възползвали от теб, за да капитализират финанси и рейтинг, не може да бъдеш безучастен, нали?!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1924568
Постинги: 1802
Коментари: 2944
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031