Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2022 11:46 - Сенатор Даян Файнстайн и Анджелина Джоли обединяват сили срещу насилието над жени
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 182 Коментари: 0 Гласове:
0



В политиката, а и като цяло в живота, е важно да може да направиш компромис, така че и двете страни в конкретни отношения да бъдат поне частично удоволетворени. Ако винаги ти отстъпваш, то ще се превърнеш трайно в безгласна буква. Ако пък винаги се налагаш, ще отблъснеш бъдещи партньори, колеги, тъй като ще им е пределно ясно, че с теб не може да се преговаря.
Вчера, 9 февруари, ни бе демонстрирано колко е важно да има диалог, споделена отговорност и анажимент към обществото. Вчера, на специална пресконференция, демократи и републиканци обявиха, че са се намерили „по пътя“ на взаимната отстъпка, за да може най-накрая промените в Закона /акта/ срещу насилието над жени (VAWA) да бъдат потвърдени от Сената и жертвите на домашно насилие отново да получават подкрепа и помощ.

Основните действащи лица в групата за сближване на позициите са:

  • сенатор Даян Файнстайн (демократка), която е доказан борец срещу домашното насилие, както и застъпник на човешките права. Тя е уникална личност, носеща в душата си огромна доза милосърдие;
  • сенатор Дик Дърбин (демократ), председател на правната комисия на Сената;
  • сенатор Джони Ърнст (републиканка) – тя самата е била жертва на изнасилване, също така бившият ѝ съпруг я е насилвал и психически, и физически. Между другото Ърнст е можела да бъде кандидат за вицепрезидент, в двойка с Доналд Тръмп, през 2016 г., но твърди, че заради избухливия си мъж, който е страдал от комплекс колко успешна е тя, е отказала;
  • сенатор Лиса Мурковски (републиканка). За нея съм писал вече (https://mimo.bg/archives/7247). Тази година я очаква много тежка битка, за да запази позицията си. Отмъстителният Тръмп е решил всячески да провали шансовете ѝ за преизбиране само защото не му играе по свирката.

На пресконференцията присъства и прекрасната Анджелина Джоли. Тя е символ за незасимата жена, която не разчита „да се подпре на мъжко рамо“, защото знае, че то по-късно често се заменя с юмрук. Впрочем Джоли наскоро показа колко подкрепяща другите е и когато публично подкрепи Марвел заради решението им да не се съобразят с изискванията на хомофобните държави Саудитска Арабия, Кувейт, Катар да бъде изрязана от филма „Вечните“ гей целувка. Не съм фен на вселената Марвел, но за това им решение, им се възхищавам.

Ето снимки от пресконференцията:

imageimage

Както и видео:






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1955497
Постинги: 1845
Коментари: 3093
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930