Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2021 14:33 - Гавин следва стъпките на Ангела. И ще загуби като нея. Но предателството към Даян е "чутовна" низост!
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 199 Коментари: 0 Гласове:
-1



Може ли як 191 см. мъж да е пълен страхливец?! О, да! Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм доказа, че е пълен подлец. Не само като политик, а най-вече като човек, който е готов да жертва всеки, независимо колко му е помагал, за да съхрани себе си.

Дори не проумявам как 53-годишният Гавин няма и капка джентълменско чувство. Толкова се е самозабравил, та чак до степен да хвърли 87-годишната сенаторка Даян Файнстайн буквално на кучетата. А тя е един от строителите на кариерата му.

В момента има огромна вероятност през следващите месеци в щата Калифорния да се проведат избори, на които гражданите да решат дали искат да отзоват Нюсъм преди изтичането на редовния му четиригодишен мандат (7.01.2019-7.01.2023) или не. Самият Гавин се готви да се кандидатира за втори мандат през ноември 2022. Той бе и от очакваните претенденти за номинацията на демократите за президентските избори през 2024. Дори аз писах – https://bit.ly/3tX2NMN, преди няколко месеца за тази възможност.

Популярността на Нюсъм обаче спадна драстично. Сериозните мерки, които налага във връзка с COVID-19, отблъснаха избирателите. Хиляди загубиха работните си места, а бездомните се увеличиха в пъти. Отвращение предизвика и заснетото лицемерие на губернатора – докато призоваваше всички да си седят у дома, той отиде на ресторант в нарушение на собствените му разписани правила за ограничения.

Заради рестрикциите Меркел губи почва под краката си, какво остава за Гавин. Впрочем Ангела, която отвори вратите на Европа за паплачта, заради която в момента е опасно да се разхождаш, особено нощем, из Германия и Франция, се опита да забрани на немците даже да пазаруват по Великден. Часове по-късно ѝ се наложи да дава назад и да се извинява. Тази жена, която се изживява като лидер на ЕС, ще нанася щети до последния ден на мандата си като канцлер. Слава Богу, четвъртият ѝ ще е последен. Видно е, че тамошните избиратели нямат търпение да се освободят от нейната тиранична политика. Партията ѝ – ХДС, търпи загуба след загуба.
Загуба може да претърпи и Нюсъм.

Да, Калифорния е категорично щат на демократите. Републиканците не помирисват пост там. Всъщност те са поддръжници на изборите за отзоваване, защото само така могат да влязат във властта. Непочтено, през задния вход. Ала успяват. Или поне веднъж. Шварценегер така стъпи в длъжност през 2003. Сега като нищо някой изявен актьор/гуру със задкулисната подкрепа на GOP може да изрита Гавин от резиденцията.

Няма и да е нужна особена кампания. Изключително лесно е. Лозунгът „Бизнесът Ви фалира, докато Нюсъм пирува“ е предостатъчен.

Разбира се, ще се търсят вратички да се пречи на организирането на подобни извънредни избори. Защото ако някой катурне Нюсъм сега, като нищо може да се пребори за пълен мандат през 2022 г. (при Арнолд стана така). А ако се допусне подобно „катастрофално“ събитие – републиканец да властва на демократска територия ще хвърчат оставки.

Но хак им е на демократите. По принцип симпатизирам на тях, но с подкрепянето на изкуствено раздухваната пандемия сами си вкараха таралежа в гащите. Нека се отрезвят и осъзнаят, че убивайки икономиката не се спасяват животи!

Разбира се, Нюсъм знае, че отзоваването може да се отлага, може да се правят спънки има ли достатъчно подписи в петициите или не, но може и в един момент да се случи. Особено, ако пък демократи му забият нож в гърба и подкрепят да се чуе уж гласът на гражданите, за да си разчистят терена за 2022 и самите те да се кандидатират. Затова той хитро започна да се умилква на различни големи групи гласоподаватели, които могат да наклонят везните на съдбата му.

Когато младшият сенатор на Калифорния Камала Харис стана вицепрезидент, Нюсъм имаше право да назначи сенатор, който да доизкара мандата ѝ до януари 2023. Тогава той реши да даде поста на Алекс Падила, който стана първият латино-сенатор от щата.

Да, ама тъмнокожите се разгневиха, че без Харис – в Сената вече няма жена с различен цвят на кожата. Нюсъм се опита да им замаже очите като на овакантеното от Падила място на държавен секретар постави афроамериканка. Но това не задоволи очакванията.

Преди дни Нюсъм рече, че ако Файнстайн се пенсионира преди изтичането на мандата ѝ на 3.1.2025, то той щял да назначи тъмнокожа. Това е нечувано. Даян многократно каза, че ще си кара мандата. Подала е даже документи за подготвяне на евентуален комитет за преизбиране през ноември 2024 за мандат 3.1.2025-3.1.2031. Това че сега е на 87, след три години ще е на 91 няма значение. Иска ли да е сенатор – ще е. Направила е толкова много за правата на жените, за ЛГБТИ общността, за ограничаване на оръжията, че само може да ѝ благодарим, да я уважаваме и почитаме
Плюс как може той да дава такива обещания при все че може да бъде А/ отзован и Б/ може да не бъде преизбран през 2022. Толкоз демократи точат зъби за мястото му.

Файнстайн постъпи кавалерски. Защити го, обяснявайки, че журналистите преувеличават изказването му и правят от мухата слон. Показа му колко класна е и как не предава, когато самата нея са я.

Сетне се пусна пък нова клюка. Файнстайн щяла да напуска Сената заради съпруга си. Милиардерът Ричард Блум, който е много близък с президента Байдън, със сигурност ще бъде назначен за посланик из Европа. Та, видиш ли, Даян щяла да напусне политиката, за да варди мъжа си в чужбина. То те почти непрекъснато са разделени. Тя във Вашингтон, той в Калифорния или в Тибет, или в Израел, където инвестира пари благотворително. Такъв им е режимът още от 1992, когато тя става сенатор. Надали сега ще се разведат, ако не са като сиамски близнаци 24/7. Пък си имат и хората частни самолети. Когато искат да пътуват – ще пътуват, ще се видят… Блум е голям филантроп. Употребява парите си в това да прави другите щастливи. Брани интересите и на студентите вече втори 12-годишен мандат като регент на Калифорнийския университет. Най-голямата му сила е умението да обединява. Това ще прави и в новото си поприще. А Файнстайн ще продължи да бъде съединителното лепило между все по-мразещите се демократи и републиканци. Тя знае, че само заедно ще вървим напред!

Гавин и други гавини няма да могат да променят историята. В нея ще пише, че Даян и Ричард са човеци с главно Ч!

image

image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1964832
Постинги: 1859
Коментари: 3093
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930