Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2021 17:35 - Олимпиадата, фестивал "Малкият принц" - колкото и тежка да е една зима (пандемия), кокичетата инатливо се показват и разцъфтяват!
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 179 Коментари: 0 Гласове:
1



Моето писмо до г-н Николай Зарков, главен експерт в отдел „Култура, туризъм и международни дейности“ към община Велико Търново и основен двигател на фестивал „Малкият принц„.

Здравейте г-н Зарков,
пожелавам на Вас и на целия колектив, създаващ прекрасния фестивал „Малкият принц“, здраве и благоденствие!

Без да подценявам изпитанията – психически, икономически, през които преминахме всички покрай пандемията, смятам, че децата и младежите са най-засегнатите и най-ощетените от нея. Младостта би трябвало да бъде безгрижен период в човешкия живот, а през изминалата година подрастващите бяха поставени в граници, в които не могат да учат пълноценно, да се забавляват заедно, да бъдат в техния си магичен свят. Сблъскаха се с множество бариери – мъчително дистанционно обучение, забрана на извънкласни занимания, физическо дистанциране от приятелската среда…

С голяма радост приветствам новината, че музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ отново отворя врати за талантливите рожби на България и ще им даде шанс да повярват в себе си и да не се отказват от мечтите си!
За мен обстановката около COVID-19 ни отне най-вече разчетът на бъдещето, а той е това, което ни позволява да бленуваме за кариера, пътувания, любов.

Да, „Животът е това, което ни се случва, докато правим други планове„, както казва Джон Ленън, но пък идеите са лек за всяко време – и добро, и лошо.

Именно затова съм сигурен, че младите актьори (а според едно клише всички сме такива на сцената живот) ще планират един светъл път за всички ни. Но за да тръгнем по него заедно, трябва да им осигурим качествена подготовка, стратегическа мотивация и щипка обективна критика. Благодаря Ви, че го правите за ТЯХ, ала същевременно и за НАС!

Не съм спортен фен, но се надявам Олимпийските игри 2020 да се случат през тази 2021 година. Това ще е знак, че рано или късно отново ще бъдем прегърнати, обединени и щастливи.
Много е символно и че отмененото миналогодишно 15-то издание на фестивал „Малкият принц“ ще се случи само след няколко месеца. Колкото и тежка да е една зима, кокичетата инатливо се показват и разцъфтяват! Така ще се случи и във Велико Търново между 7-ми и 9-ти май, когато българските деца отново ще ни дадат повод да се усмихнем, макар и под маските.

Благословен съм, че мога в известна степен да подпомагам тази прекрасна кауза вече шеста година. https://festivalmalkiyatprints.info е напълно обновен и готов да посрещне заявките на нетърпеливите участници и техните ръководители.

На добър час на фестивал „Малкият принц“ през 2021!

С уважение,
МИМО ГАРСИЯ

image




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1958117
Постинги: 1854
Коментари: 3097
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930