Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2021 14:13 - Пийт Бутиджидж - знак, че всеки един кадърен гражданин може да заема важна позиция
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 691 Коментари: 4 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Във вторник Сенатът на Америка гласува Пийт Бутиджидж да e министър (секретар) на транспорта. Така той стана първият открит гей заемащ тази длъжност.

Безспорно това е една много важна новина за цялата ЛГБТИ общност, а и като цяло за обществото. Президентът Байдън, който го номинира, и сенаторите (с изключение на 13 републиканци, известни с хомофобията си), които го избраха, дадоха категоричен знак, че всеки един кадърен гражданин може да заема важна позиция без значение на сексуалната си ориентация.

Да, много хора казват „Аз нямам против различните, стига да не ми го натякват“, но при детайлни проучвания става ясно, че болшинството имат против да имат „нетрадиционни“ съседи, колеги и прочее. Разбира се, това е напълно нормално, защото повечето хомосексуални се прикриват, дори влизат в хетеросексуални връзки, за да се скрият, и единствените, които остават като представителна извадка са шумните, ярките, дето ги определят за слагащи пера в задниците си.

Вчера си бърборих с един познат, който е анти-ЛГБТИ прояви настроен по принцип, за Пийт. Прочел му е биографията и е гледал изслушването му (https://bit.ly/3jefYVA; препоръчвам на всеки също да отдели време, за да чуе какви въпроси се задават на кандидатите за министри в САЩ и да го сравни с нашето избиране на кабинети от послушни депутати…) беше яко впечатлен от дейността му във военноморските сили и като кмет, както и от познанията му. Както той се изрази, макар и леко нецензурно: „Ей, такива педали да имаме“.
Ами имаме. Обаче живеят в сенките. Въпросът е как да ги извадим оттам?

Най-важно е да разграничим прикриването от парадирането. Двете са еднакво вредни.
Естествено, че няма логика да се бие тъпан „Аз съм гей“ пред всеки срещнат, но пък същевременно не би трябвало, ако човек го сподели да застраши професионалната си кариера.

Може би ще ме питате какво ми е мнението за прайда. Подкрепям го и то една проста причина: голям процент подрастващи именно чрез него, за първи път, събират смелост да признаят пред себе си какви са. За мен тази стъпка е най-важният coming out. Тъй като за голямо съжаление през годините съм общувал с мнозина хомосексуални, които отказват да го приемат и или стават агресивни към света, или пък са самоунищожително настроени…

Възпитаването в толерантност е друга необходима стъпка. Това би позволило на „различните“ като цяло да не се опитват да са други, както и ще избегнем насилствените изцепки в училище, по стадиони, както и ще възпрем изникването на бригади от хулигани-побойници.

Не по-малко кардинално е, че ако приемем всички без да ги делим по признак, ще прекършим съществуването на онези политически формирования, които минават 1% (за субсидия) или прескачат 4% бариера (за представителство в Народното събрание) чрез проповядването на омраза и внушаването, че ще има десети пол, че норвежци ще ни отвличат децата и така нататък…

Има и обратна страна на монетата. Ако „различните“ са приети, то няма разни съмнителни фондации да радикализират пубери и да ги употребяват за своите цели. Какво имам предвид? Има младежи, които буквално забравят за всички други свои качества и единственото, което проповядват е хомосексуалността си. Това е толкова вредно! Човек не е сексуалната си ориентация.

Също така въвеждането на квоти е ужасно.
Виждаме, че в по-голямата си част администрацията на Байдън е съставена от служили при Клинтън и Обама. При Тръмп пък бе пълно с кадри на Буш баща и син. Тоест няма обновяване на поколението. Колкото и да е успешен Пийт, не мисля, че щеше да бъде предложен, ако не бе хомосексуален, без значение че е млад. Това бе жест към общността, която основно подкрепи Джо.

Това е проблем.

Изискването към кандидатите за ОСКАР да имат във филмите си тъмнокожи или ЛГБТИ също е проблем.

Защо? Защото това е лицемерно борене на дискриминацията. Истинската липса на дискриминация е, когато наемеш или не някого само заради качеството му, без да ти пука какъв цвят коса, очи има, с кого ляга…
Преди бе модерно да властва робството и затварянето в лагери на гейове, сега е обратното. И в единия, и в другия вариант има прецакване…
И Ви давам елементарен пример – гледам кино. Сценарий чудесен, режисура брилянтна, актьори кадърни. Изведнъж нещо ми боде очите! Що е то? Някъде назад е бетониран като пътен знак афроамериканец. Обидно ми е за него. Това ли заслужава той?! Да е стотно колело, което обаче измива ръцете на продуцентите, че са толерантни?!

Ще стигнем едно ниво всички, когато няма употреба на хора с цел нагнетяване на омраза или пък печелене на рейтинг!

imageПийт (отдясно) и съпругът му Частън

image




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. dobrodan - Директен въпрос, Мимо.
04.02.2021 19:05
Когато всички станат гейове, кой ще ви е@е?
Така е западала всяка огромна империя, с хвалебствия на хомосексуалните й управници.
Ако не вярваш, то погледни Рим, "Гърция", Персия...
Никой не ви пренебрегва у нас, докато не му се качите на главата (в преносния смисъл).
Кой е по-по-най?
Тая ви нормалност започва да писва на нас, ненормалните, дето не спим с мъже и имаме деца. Освен това обичаме жени, ау, каква отврат?
Цитирам: "Какво може да се роди от такъв брак?
Парче говно, с извинение".
Рафис Салимжанов. "Великият тюркски език".
Рядко умен мъж е.
цитирай
2. mimogarcia - dobrodan
05.02.2021 14:08
Никога не съм казвал, че жена и мъж да спят заедно е отвратително. Все пак, и Вие, и аз аз така сме се пръкнали на този свят :D.
Никога и не съм определял кои са нормални и кои ненормални. Ако трябва да уточня - приемам всеки да спи, с когото желае, ако ѝ отсрещната страна споделя щенията му :D.

За качването по главата - ясно съм написал, че не приемам парадирането, тъй че споделям коментара в тази насока.
За западането на империите - със сигурност сексуалните предпочитания не са имали толкова голям процент на влияние. Тези империи, които коментирате, е нормално да се разпаднат, тъй като болшинството е прислугвало на отбран елит. Затова и днес наблюдаваме бунтове, когато властта се самозабрави значително и без да се вълнуваме кой с кого е.

Няма да навлизам в теориите за изпражнения, тъй като обратно някой може да рече, че пък при двуполовата връзка има мушкане там, откъдето някоя уринира. Изобщо нека разграничаваме физиологичните нужди на някои места от употребяването им и с цел сексуално задоволяване.
Впрочем аз не съм експерт изобщо, тъй като не практикувам секс, но си мисля, че не е редно да коментираме какво правят двойките под завивките си. Важно е единствено да се обичат истински.

Пожелавам спокоен ден!



цитирай
3. radostinalassa - "Няма да навлизам в теориите за изпражнения, тъй като обратно някой може да рече, че пък при двуполовата връзка има мушкане там, откъдето някоя уринира&quo
09.02.2021 19:38
Трябва да ви учат и на анатомия във вашето училище. Да не се излагате като кифладжии.
цитирай
4. radostinalassa - Каква омраза можеш да нагнетиш?
09.02.2021 19:41
Та ти си нежен и болен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1911821
Постинги: 1787
Коментари: 2896
Гласове: 1010
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031