Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2021 20:08 - Роб Портман става фермер, защото не иска да работи в ледена атмосфера
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Американският сенатор Роб Портман обяви, че догодина няма да се кандидатира за трети мандат. Причината: политическото разделение в САЩ, което възпрепятства работата на институциите. В Сената например адекватно законодателство (или помощи за засегнатите от пандемията) не може да бъде прокарано, ако не работят ръка за ръка демократи и републиканци. Десетилетия наред те вървяха рамо до рамо, имаха дори приятелски отношения. След раждането на тръмпизма и особено след атаката на Капитолий нищо вече не е същото.

Конгресът се превърна в бойно поле, на което всеки води мини война в името на собствената си кариера. Републиканците, дръзнали да критикуват бившия президент, рискуват да загубят подкрепа и съответно местата си. Демократите пък, които запазват добронамерени отношения с GOP биват сатанизирани и обвинени, че са врагове с партиен билет, а крайните леви само това чакат, за да им поискат оставката.

Портман директно призна, че така не може да се работи. Макар и републиканец, той винаги е бил откровен. Заяви, че и преди Тръмп обстановката е била радикализирана, но сега вече е нетърпима. Човекът има огромен рейтинг, обожаван е в Охайо, има блестяща кариера – два пъти е заемал високи длъжности в Белия дом (при баща и син Буш), и бе сигурно, че ще получи нов мандат, но сега предпочита да се оттегли, да си гледа фермата и да си развива семейния бизнес – най-старият хотел в щата Охайо „Златното агне“, който е създаден от баба му и дядо му.

Жалко, че такъв доблестен политик доброволно отстъпва…

Интересно е да кажем, че Портман за малко не стана кандидат за вицепрезидент на Републиканците през 2012. През 2013 Роб, който дотогава бе против еднополовите бракове, заяви, че вече ги подкрепя, защото две години по-рано един от синовете му е признал, че е хомосексуален. Макар да се отрича се предполага, че Портман не е станал вице на Мит Ромни (сега също сенатор и враг на Тръмп) и заради този факт.

Без да оправдавам хомофобните законодателни инициативи на Портман преди 2013, чест му прави, че подкрепи момчето си публично и стана първият републикански сенатор, който го е сторил.

Така че, за съжаление, един по един си отиват онези, които можеха да се извинят и да подадат ръка на отсрещната страна. Остават, а и нови настъпват, единствено фатанизираните политици – и от двете страни, които представляват още по-радикализирани избиратели…

 

image




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1923018
Постинги: 1801
Коментари: 2940
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031