Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2021 08:48 - В един колектив няма как егото да властва
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 189 Коментари: 0 Гласове:
1



През 2015 г. в шоуто „VIP BROTHER“ имаше една много епична сцена: актрисата Ернестина не издържа на поредния странен ход на Луна и ѝ рече: „На майчин език ще ти го кажа, ай сиктир!“. Всъщност всички участници мислеха абсолютно същото, тъй като тя не бе солидарна с групата, отказвайки да участва в мисия, както те бяха сторили. Важно е да отбележим, че един от тях  – Джино, дори се бе лишил от косата си, с която прикриваше белезите от операции, но екстравагантната певица не оцени жеста му.

В един колектив няма как егото да властва, защото никога няма да има разбирателство, обединение и обща посока. Разбира се, всеки трябва да има възможност да заяви позицията си, да има право на глас, но същевременно е длъжен да мисли не само за себе си, а и за общността.

За съжаление, близо година след началото на пандемията забелязваме, че много европейски политици се самозабравиха. Въвеждането на задължение гражданите да използват FFP2 и FFP3 маски е грубо погазване на личната свобода! Да не говорим, че тези лидери се движат в скъпи коли с шофьори, които данъкоплатците плащат, а обикновените пътуват с градския транспорт и буквално ще се задушават, защото с този тип предпазни средства глътката въздух е почти невъзможна, особено пък за хора като мен с проблеми с носа или пък при хронични заболявания на белите дробове.
Също така медийното поръчково отразяване на нови и нови измислени щамове позволява на правителствата да ограничават правата на редовия човек. Това е изключително ужасяваща тенденция!

Симбиозата между покварени политици и услужливи медии води до живот в страх. От сутрин до вечер светът е залят от „страшния вирус“. Искам да отбележа, че в началото, през март, аз бях един от първите, които призова „Останете у дома“, защото не знаехме с какво се сблъскваме. Тогава направих и първото видео в България със сигурност, а като нищо и на Балканите, в което говорих колко е важно да спазваме указанията за дистанция, но и да съхраняваме взаимно психиката си. Сега обаче преценявайки смъртността (Бог да прости жертвите) имаме по-ясна картина –  броят на умрелите не оправдава икономическите щети.

Радвам се, че нашето правителство прави и невъзможното да удържи на външния натиск за налагане на пълно затваряне и се старае максимален брой бизнеси да работят. Защото финансово погиналите от тази пандемия в световен план ще надвишават с милиарди физическите.

Апелирам правителството ни да отвори и ресторантите.

Да, има крупни бизнесмени държащи кръчми, които могат с години да не работят, но те са много малък процент в сравнение с онези малки капанчета, които изнемогват. Ами персоналът?! Той е на произвола. Протестът им на 27-ми януари, сряда, е вик от отчаяние.

Ние, клиентите, пък се нуждаем от разтоварване, а това ни е жизнено необходимо!

Също така моловете са оазиси в днешната напрегната обстановка. А ученици и студенти заслужаваме нормално обучение!

На политиците в световен план ще река, че обричайки на фалит цели браншове (туризъм; транспортен – никой няма да лети, когато забраняват излизането от страните) никога няма да бъдат преизбрани!

А лъжовните журналисти ще носят греха на плещите си!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1962526
Постинги: 1857
Коментари: 3086
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930