Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01 22:32 - Защо стигнахме до момента да живеем в свят на фалшиви новини, които не само да употребяваме, но и активно да насърчаваме
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 181 Коментари: 0 Гласове:
1Тема: Социалните мрежи и поръчковите медии – новата Темида (ама в кавички)

Преподавател: доц. д-р Орлин Спасов

Студент: Мимо-Гарсия Груев (Фак. №18118)

ФЖМК Специалност „Журналистика“

Дата на предаване: 21.01.2021 г.

Резюме: Опитвам се по заданието „Политическа култура онлайн: протести, социални каузи, граждански инициативи“ да издиря защо стигнахме до момента да живеем в свят на фалшиви новини, които не само да употребяваме (четейки, слушайки, гледайки), но и активно да насърчаваме авторите/издателите/кукловодите им като ги споделяме и продължаваме веригата на манипулация.

Курсова работа:

В книгата си „Култура и медии“ проф. д.н. Любомир Стойков прави важното уточнение, че всяко общество, а и отделна личност имат култура. Разликата между различните социуми и личности се корени в желанието за развитие. Започвам с това, защото отвътре ми идва да напиша, че няма политическа култура, онлайн и офлайн, но знам, че няма да е правилно.

През последните седмици писах много в сайта си – https://www.mimo.bg, за наследството, което оставя Тръмп. Недоверието, което той провокира в почти 50% от американците спрямо честността на изборния им процес няма да бъде преодоляно с десетилетията. Това пък от своя страна води до огромен проблем в целия свят – хората си казват: „Ако в САЩ може да се случи, значи във всяка държава е възможно“.
У нас изборите наближават. 4-ти април е само след няколко месеца. Всички чуваме какво правят вече политиците – предварително се оправдават, че ще загубят, защото победата им ще бъде плячкосана. Има и още по-опасен елемент. Заговарят, че в такъв случай 45-тото Народно събрание няма да има легитимност, че съставеният от него кабинет можело да бъде свален от протестиращи, които негодуват, че гласът им не е бил отчетен.
Това няма как да бъде спряно. Тръмп отвори кутията на Пандора и всички сме потърпевши. Журналистите в сутрешните и следобедни блокове неглижират тази бомба. А у нас сценарият, който се случи в Америка може да бъде разигран много по-лесно. Защото за да се стигне до поругаването на Капитолий (впрочем сградата на Конгреса на САЩ е била неутрална територия дори по време на гражданската война и е служела като болница и за двете страни), на Доналд му трябваха цели 4 години, в които да манипулира хората. Също така вече има доказателства, че съвсем умишлено не е била увеличена охраната около 6-ти януари, когато се сертифицираха електоралните гласове за Джо Байдън и Камала Харис. Не е за пренебрегване и фактът, че в самия ден, когато вече бяха нахлули, Тръмп се забави да даде разрешение за изпращане на  подкрепление. Демократката Александрия Окасио-Кортес дори каза, че е била откровено уплашена за живота си, защото е можело колегите ѝ републиканци, с които са се крили в подземията на Конгреса, да издадат местонахождението ѝ с цел да бъде отвлечена и убита от тръмпистите. В момента тече разследване дали републикански конгресмени не са проучвали маршрути за пуча. Напълно възможно е: нека не забравяме, че една от видните последователки на Тръмп, конгресменката Марджъри Тейлър Грийн, която сега на инат инициира импийчмънт срещу Байдън, който е обречен на неуспех, прави кампания за място в Камерата на представителите позирайки с оръжие до снимка на АОК – ясен намек какво иска да ѝ стори! У нас нещата ще бъдат елементарни – плаща се на една футболна агитка, дава се заповед на полицията да пази пет за четири и готово: Парламентът ще бъде окървавен, а което и да е правителство ще подаде оставката си, за да не окървави ръцете си.
Това води до извода, че стабилност ще има, докато някой не развърже кесийката, за да организира смяна на властта. Видяхме в последните години битка между държава и олигарси. Може и да е взаимно разчистване на сметките, може и да не е, но никой депутат, никой прокурор, никой съдия няма да смее да предприеме някаква стъпка (закони, обвинения, присъди), когато знае, че с бюджет и през социални мрежи може да бъде унищожен.

Тук стигаме до основното: съдът вече не място за решаване кой прав, кой крив. Социалните мрежи са! Защото то може и да получим хартийка, че сме прави, но когато сме окаляни и злепоставени каква полза?! Муха и банка може и да се убиват с вестник, но печатните медии днес не са мода. С правилна онлайн кампания обаче може да унищожиш всеки съперник…

Решил да Ви дам един пример.

Миналият месец, на 10-ти декември, журналистката от NewYorker Джейн Мейър публикува статия, в която без каквито ѝ да е доказателства изважда заключението, че старшият сенатор на щата Калифорния Даян Файнстайн има проблем с паметта си.

Файнстайн, чиято публична кариера започва през 1969 г., е бивш кмет на Сан Франциско и настоящ пети пълен мандат сенатор. Доказана професионалистка, която се бори за правата на жените и на малцинствените групи, неспираща да се противопоставя на безконтролната продажба на оръжия.

Изведнъж Даян се оказва в центъра на една непочтена медийна вихрушка. Вярвайте ми – не съм човек, който някога се е бил, но ако толкова авторитетно издание си позволи да спекулира със здравето на близките ми без доказателства няма да се замисля да зашлевя един шамар на някоя си Джейн или който и да е!
Не знам дали има нещо по-противно от това да се заиграваш с подобна лична информация, която дори попада под ударите на закона. Освен това всеки, който има роднина с такъв проблем – а аз да, лесно разграничава нормалното забравяне, разсейване от сериозно състояние.

Статията на Мейър, съмнително, веднага бива прекопирана в другите медии като никой не се замисля как е възможно авторът да натисне „Публикувай“ без реални доказателства!
Някакъв самозванец – Стив Кетман, дори назидателно настоява в „San Francisco Chronicle“ Файнстайн да подаде оставка… защото майка му така мислела.

Аргументът на тези хора да искат главата на Файнстайн се корени единствено във възрастта. Те изваждат на преден план възрастта ѝ. Непрестанно натъртват, че тя е на 87. Не се интересуват колко активна е (само за миналия 116-ти Конгрес е (съ)вносител на над 800 законопроекта или поправки), а акцентират, че е родена през 1933 и че през януари 2025, когато изтича настоящият ѝ мандат, ще е на 91.

Културата на читателите на NewYorker, на SFC е ниска. Тя се корени в това да се присъединят към виковете – „Оставка“, без да си дадат реална сметка каква изгода се търси Файнстайн да освободи мястото си по-рано. Защото нито някоя си Джейн, нито самозванецът Стив пишат грозните редове без умисъл. Някой най-вероятно им е наредил да го сторят… Сега ще обясня и защо това е така…

От 1992 г. Калифорния се представлява от Даян, а между 1993 и 2017 и от Барбара Боксър. Безспорно силен колектив, който е първият (съставен от две жени) представлявал, който и да е щат. Впрочем в Сената са служели САМО 58 жени (!!!) при общо 1994 души, които са били сенатори. И до момента много от консервативните червени щати никога не са изпращали жена в Сената. На този мрачен извод Даян и Барбара бяха изключително силен символ през 24-те години, в които бяха тандем и служеха в едни от най-сериозните комисии в Сената –  Файнстайн (правна; по бюджетни кредити; по разузнаване), Боксер (по търговия; по околна среда; по външни отношения).

През 2016 Боксер не търси преизбиране и бе заменена от дотогавашния прокурор на Калифорния – Камала Харис. Файнстайн и Харис продължиха да бъдат ключови играчи в Сената. Ако си спомним изслушването на кандидата на Тръмп за върховен съдия Брет Кавано през 2018 трябва да отчетем колко достойно се държаха и Файнстайн, и Харис. Именно Файнстайн бе получило писмото на професор Кристина Блейзи Форд, в което тя описва, че Кавано я е насилвал сексуално. Тогава Файнстайн бе разпната на кръст – защо е крила писмото толкова дълго, а никой не се замисли, че Форд не е готова то да бъде публично. Също така тя можеше да бъде убита от същите онези идиоти тръмписти, които изпочупиха Капитолий и бяха готови да се саморазправят с всеки, който не е про-Тръмп, сиреч про-лудостта. Тръмп подиграва Файнстайн, иронизира я, а пък Харис нарече в Туитър, че е гадна, защото разсипа от въпроси Кавано, който се гърчеше като червей само и само да не заяви каква позиции има по важни въпроси за гражданите, които може да му се налага да разглежда в съда.

Разбира се, мнозинството на републиканците в Сената наложи Кавано.

Същото се повтори и миналата година, малко преди изборите през ноември. Съдийката Рут Бадер Гинсбърг, номинирана от демократа Бил Клинтън, почина. Тръмп моментално номинира Ейми Конет Барет – изключително противоречива личност със спорни мнения по въпросите за аборта и със съмнения, че в много голяма степен се ръководи в решенията си от вярата, която изповядва, което е недопустимо в една светска държава.

Републиканското мнозинство в Сената реши, че ще я подкрепи… Определено може да кажем, че те доказаха, че са пълни лъжци. През февруари 2016, последната година от мандата на Обама, умря друг върховен съдия – Антонин Скалия. Тогава Барак номинира Мерик Гарланд (сега номиниран от президента Байдън за главен прокурор), който дори бих казал, че е човек с консервативни разбирания, за съдия. Републиканците отново бяха мнозинство в Сената и отказаха да проведат изслушване на Гарланд с довода, че новоизбраният през ноември президент трябва да има правото да предложи съдия. Тогава републиканците тържествено обещаха, че ако техният кандидат спечели, както се и случи, то в последната година от мандата му – 2020, няма да гласуват предложението му за съдия.

Да, ама не. Сториха го! Плюха си на сурата, дето казват старците по селата. Абсолютни и категорични патологични лъжци!

През 2016 г. председателят на правната комисия през 2020 г., където мина изслушването на Ейми Барет, Линдзи Греъм бе казал: „Използвайте думите ми, че няма да подкрепя номинация на републикански президент през 2020, ако има овакантено място в съда“. Е, Греъм не само не спази обещанието си, но и дори като председател не изиска Барет да отговоря на въпросите на сенаторите.

Аз следих няколкодневните изслушвания и мога да споделя нещо забавно. Пита я един сенатор Барет имате ли записки и тя тържествено вдига тефтера пред нея, който е празен, и горда, че видиш ли не чете, а сама говори. Психотата на Тръмп пишат в интернет „Тя е велика“. Да, ама какви записки да има човек, който единственото, което повтаря е: „На това в този момент не мога да дам отговор“. Това беше на всеки въпрос. „Компетентната“ се отричаше хлъзгаво от думите си преди, които е казвала и усърдно отбягваше да бъде категорична по отношение на позицията си.

И все пак, Греъм не прекъсваше демократите и се опитваше максимално да даде на всеки време да се изкаже против Барет, дори включвайки сенатори от разстояние, които не можеха да пътуват заради карантина покрай COVID-19. Файнстайн в последния ден просто му каза че му благодари за изслушването, което организира, което е било на добро ниво (откъм от организация, а не поради номинацията на Барет), ръкуваха се, той я прегърна. Това е.

За нормалните хора така приключи тази ситуация – акт на колегиалност и нормалност! Защото за разлика от Тръмп, който е бог на омразата и сее разделение, обществото, макар и при различни позиции, трябва да може да живее в разбирателство.

Ненадейно Файнстайн бе подложена на линч от крайни леви демократи, че тя била любезна… Ах, какво „престъпление“ е извършила тя! Представяте ли си до какъв упадък стигаме – да бъдеш осъждан, защото не желаеш да бъдеш груб и нападателен…

Естествено, медиите услужливо подливат вода на Файнстайн. Прегръдката между нея и Греъм е разпространена мълниеносно и ефектът е постигнат – в главите на хората тя е предател, скрит републиканец! Най-накрая противниците ѝ успяха да намерят довод срещу нея и да го използват!

Случи се и още нещо. Веднага след изборите Тръмп започна да разпространява лъжи през Туитър. Повикаха шефа на Туитър Дорси в Сената да даде обяснение – кога ще възпрепятстват неговото манипулиране над последователите му. Файнстайн зададе два пъти един и същи въпрос. Обявиха я за куку. Тя била забравяла. Не знаела на кой свят е, не знаела коя е.

Боже, долни журналисти! Абсолютни мръсници! Аз, който съм на 22, е имало безброй случаи да не помня какво съм казал преди малко и да го повторя. И то в разговор между приятели и мен и те да кажат „Абе, Мимо, вече ни го сподели“. А какво странно има при предварително написани въпроси да прочетеш два пъти един и същи. Какво е странното?! Какво е?!

Ненавиждам хората, които се разправят с политическите си опоненти през здравето. Спекулирайки с него. Отврат!!! А журналистите, които помагат са недостойни!!! И сега ще дообясня.

Онзи ден течаха изслушванията в Сената на кандидатите на Байдън за различни министерски постове. Файнстайн като уважаван член на Сената и от демократи, и от републиканци, защото не е крайна и уважава всички бе поканена да представи кандидатите – да отчете силните им страни. Ако се вгледаме внимателно във видеата ще видим, че самата тя намира грешки в подготвените слова и моли екипът си да провери фактите от биографиите на хората. Това не е поведение на загубил акъла си човек…

Както написах Файнстайн и Боксер бяха страхотен екип. Файнстайн и Харис също. Сега Харис пое ролята на вицепрезидент и се появи едно свободно сенатско място. И ето тук е разковничето!

В повечето щати в Америка при свободно сенатско място, губернаторът назначава до следващите избори сенатор. В САЩ има избори на всеки две години. Камерата на представителите, долна камера, сменя състава си напълно. А сенаторите, горната камера, имат различни класове – на две години се сменя по 1/3 от сенаторите, които карат шестгодишни мандати и така се гарантира приемствеността.

Калифорнийският губернатор Гавин Нюсъм е един от потенциалните кандидати на Демократическата партия за президентските избори през 2024 година. Байдън надали ще търси преизбиране на 82. Борбата ще е между Гавин и Харис.

Не бива да забравяме, че при първичните избори (когато гласуват само демократи за техен кандидат) Калифорния има голяма сила. Има и супер делеги – конгресмени, сенатори, а Калифорния има най-много представители в парламента на Америка заради огромната си популация. (В Америка пак умно при всяко преброяване, има промяна на броят на представителите на всеки щат в Камерата на представителите. Колкото повече граждани – толкова повече представители. А у нас – няма хора, ама депутати си прибират тлъсти заплати)

Нюсъм има един огромен проблем. И той се корени в това, че в Калифорния в момента има огромно разделение между латиносите и афроамериканците. И двете групи се чувстват непредставени в Сената и изискваха от Нюсъм да назначи в Сената техен представител. Мястото обаче е едно, а желанията са две.

Истината е, че латиносите помагат много на икономиката на Америка. Също така в Калифорния над 40% се определят за латиноси.

Афроамериканците пък също имат право да изискват цветнокожа жена в Сената, защото след оттеглянето на Харис от Сената в него няма цветнокожа. Да, Харис не е афроамериканка, но пък дава някакъв вид представителност.

Нюсъм добре знае, че ако през 2022 г. не спечели втори мандат като губернатор, това ще отреже пътя му към номинацията за Белия дом. Ако загуби догодина, Гавин ще бъде един от малкото губернатори на Калифорния, които не са успели да спечелят преизбиране. В очите на гражданите той ще бъде разгромен политик и ще се превърне в политически труп.

Спрямо Гавин има много голяма вълна на възмущение и към този момент. Той въведе много ограничителни мерки във връзка с пандемията. Невярващите в нея, както и онези, които икономически пострадаха го ненавиждат. Същевременно пък Нюсъм бе заловен, че вечеря тайно в ресторант и така и подкрепящите рестрикциите го обвиниха в двойна игра и лицемерие.

За всеки губернатор да има възможност да назначи сенатор е висш пилотаж. Ако правилно изиграе картите, това може да бъде неговото успешно наследство. Ако се подхлъзне или продаде мястото – това е финалът. Губернаторът на Джорджия направи следното, назначавайки миналата година куклата-барби-робот Кели Льофлер за сенатор. Съпругът-милиардер на Кели и тя „съвсем случайно“ купиха акции във фирма за маски и дезинфектанти малко преди локдауна в Америка след един таен брифинг, на който сенаторите са били уведомени предварително какво очаква всички ни. Сетне двамата се опитаха да си купят имидж (както и нашите алчни олигарси се опитаха да сторят), но не се получи. Същото направи и другият сенатор на Джорджия – Дейвид Пердю. Ответният удар на избирателите бе жесток – червена Джорджия избра двама демократи за сенатори. Те се отвратиха от търговията с вътрешна информация, както и от това, че Кели и Пердю подкрепиха лъжите на Тръмп за откраднатите избори в щата. Това се случи и в Аризона. Двама демократи бяха избрани! Там хората пък се отвратиха от Тръмп заради подигравките му към покойния Джон Маккейн – герой на цяла Америка и доблестен мъж! Всъщност Маккейн е всичко, което Тръмп е мечтал да бъде – уважаван, но това не може да се купи… Заради Тръмп Сенатът вече е под контрола на демократите.

Но да се върнем към Нюсъм.

Той бе поставен пред следния избор – да разочарова латиносите или афроамериканците. Нямаше как да задоволи и едните, и другите. Защото само едното сенатско място се освобождаваше. А и едните, и другите негодуват, че подкрепят демократите, гарантират им превъзходство в щата, а накрая никой не ги включва в сметките. Гавин добре осъзнава, че през 2022 като нищо някой изявен от пренебрегнатата група може да се кандидатира срещу него на първичните избори и да го отвее.

Решението… е да бъдат задоволени и едните, и другите. Как? Като бъде принудена Файнстайн да подаде оставка. При този вариант щеше да има две назначения. И латиноси, и афроамериканци щяха да бъдат доволни.

Калифорнийските медии бяха впрегнати в това да унищожат Файнстайн. Искаха да убедят гражданите, че тя вече не може да ги представлява, защото е психически негодна. Иронично е, че същите тези медии призоваваха избирателите да я преизберат през 2018. Но който плаща – той поръчва статията…

Калифорнийците нямаха политическата култура да изискат доказателства. Да попитат как се твърди, че някой има деменция при липса на медицински картон?! Не се замислиха, че сенатските комисии, в които Файнстайн участва имат видео архив и могат да видят, че акълът ѝ е бистър, а разговорите ѝ с колеги са на високо ниво.

В мръснишката дописка на Джейн Мейър се изтъква, че бивши служители на Файнстайн знаят, че тя от години не помни. Хм. Това се приема за доказателство? Добре, аз сега пиша, че знам от бивш колега на Мейър, че тя проституира. Не цитирам имена. Но го пиша. Това достатъчно ли е, за да види бял свят материалът?! НЕ, РАЗБИРА СЕ!!! Особено за такива неща – здраве, личен живот… Ако няма факти и то категорични – това е статия-пълен боклук.

Туитър, Фейсбук имат огромен проблем. Те не борят лъжите на неизвестните. Концентрират се, макар и със закъснение, към Тръмп, другите негови приближени адвокати-лъжци, но неизвестните продължават да бълват лъжи.

С мъка четох какви неща се пишат за Файнстайн. Как хората лековерно слушкат Мейър и казват – „О, да, тази бабичка е изкукуригала!“.

Джефри Голдфарб е описал прекрасно в „Преоткриване на политическата култура: Силата на културата срещу културата на властта“, че политическата култура на хората се възпитава, но и може да се развращава с цел да бъдат по-лесно управлявани. И виждаме това, когато медии и политици като Тръмп си играят с хората и ги употребяват. Смятам, че властта – в лицето на медии и политици, трябва да внимава обаче с това си оръжие, защото дори Тръмп си получи урока. Републиканците – дори председателят на Републиканците в Сената, дори Пенс, му обърнаха гръб в мига, в който той вече бе техен пасив, а не актив.

Подкрепилите Тръмп в опита му да блокира сертифицирането на победата на Байдън като сенатори Тед Круз, Джош Холи не го направиха случайно. Те искаха да се харесат на тръмпистите, защото и те гледат към 2024 и знаят, че без тях нямат шанс да победят демократичния претендент, който и да е той.
Сега вече той не им е изгоден, защото и мнозина републикански избиратели се отвратиха от Доналд. И нещо любопитно – Круз бе един от най-големите противници на Тръмп. Двамата едва не се биеха през 2016, когато бяха претенденти за републиканската номинация за президент. Тръмп унижаваше Круз, но Круз после пристана на Доналд, защото знаеше, че може би ще има полза. И имаше! През 2018, ако Тръмп не го бе подкрепил, Круз щеше да загуби преизбирането си в Тексас. Тексас е най-сигурното републиканско кътче, но Бетоу О’рурк за малко щеше да го превърне в демократично гнездо. Сега Тед пак сменя платната, защото вече Доналд е петно на сакото, а не брошка.

Ако друг бе на мястото на Файнстайн, може би щеше да подаде оставка. Отвсякъде течеше кампания срещу нея. Некултурните калифорнийци дори създадоха подписки, с които да я махнат, без да знаят, че губернаторът може да бъде подложен на гласуване да остане или не (така дойде на власт 2003 г. в щата Шварценегер, след като Грей Дейвис бе свален), но не и сенаторите.

В своята „Теория за политическата култура“ Стивън Уелч разглежда надълбоко доколко културата на гражданите влияе на политическата култура. Разбира се, колкото по-просто население, толкова по-ниска политическа култура. Но тогава трябва да се замислим, че разширяването на хоризонтите на избирателите не е в полза на политиците. Както у нас националистите съществуват благодарение на ЛГБТИ общността, използвайки я за рекламно пано, с което да ги има в Народното събрание или поне да хванат 1%, за да имат субсидия. Кой е техен потенциален избирател? Онзи, който продължава да твърди, че при Тато е било добре. Или пък, че в Русия било невероятно.

Аз като човек, чието семейство е ограбено от комунистите ги ненавиждам. Отчуждаването на наши семейни имоти, нулевото обезщетение и застрояването на грозни блокове е изключителна гавра. Дори мога да разкажа, че моят прадядо два пъти е платил къщата, която ни е взета в квартал „Иван Вазов“. Първо като полу-сирак достроява къщата след кончината на баща му. После брат му-пияница я залага, той я изплаща. И накрая какво! Не е негова…

В „хубавата“ Русия свобода няма. Видяхме какво се случи с Навални – този смел достоен мъж. Също така там е прекрасно, защото „не се развращавали децата“, „нямало гей бракове“ и „еднополови двойки да осиновяват деца“. Да, да, „големите проблеми са решени“, но пък дядо ми, баща ми са работили там и знам колко финансово благополучие цари… А и никой не може да ми обясня какво негативно се случва с едно дете, ако има две любящи майки или двама любящи бащи, а не пияни татковци и разгулни майки?!

Файнстайн е вряла и кипяла. През 70-те заради смелостта си да отстоява политиката си, дори е била монтирана бомба в дома й, която Слава Богу не я убива или пък още по-страшно осакатява. Това е добре описано в труда на Дейвид Толбът „Сезонът на вещицата: Очарование, ужас и освобождение в града на любовта“. Там също така е дадено как прозорците на вилата на Файнстайн са изпочупени с изстрели.

Именно заради тези ужаси Файнстайн сега успя да издържи, изоставена от всички – и от чужди, и от свои. Нейните колеги демократи решиха да се възползват от публичния линч и да я свалят от водещото ѝ място в правната комисия. Принудиха я да напусне тази си позиция. Ако не беше, сега щеше да е първата жена-председател на комисията в историята.

След като жонгльорите не съумяха да принудят Файнстайн да подаде оставка, Нюсъм все пак реши да заложи на по-голямата група – 40% латиноси като избере Алекс Падиля за първия латино сенатор в историята.

В опит все пак да не загуби чернокожи, той избра Шърли Уебър за секретар на щата, на мястото на Падиля. Уебър ще бъде първият афроамериканец на този пост.

Файнстайн пък има комитет за евентуално участие в изборите през 2024 година за мандат 2025-2031.

Политиката е изключително мръсна. НО това го позволяваме всички ние. Ако имаме по-висока (политическа) култура, ще изискваме политическата среда да не бъде на такова ниско равнище. Няма да ръкопляскаме на омразните статии, а ще ги игнорираме. Ще копнеем за диалог, а не за скандал. Ще обръщаме гръб на злобата. Ще даваме път на колегиалността.

Не може да седим отстрани, да се присмиваме, пък същевременно да се кахърим фалшиво как ни се ще да няма такова отчуждение. Нужно е не да изолираме различните мнения, а единствено да заглушим омразата.

Това може да се случи, ако бъдем достатъчно отговорни във възпитаването на бъдещето, което може да е светло, ако го приучим на толерантност!

ИЗТОЧНИЦИ

Книги:

Стойков, ЛюбомирКултура и медии.

Голдфарб, ДжефриПреоткриване на политическата култура: Силата на културата срещу културата на властта.

Уелч, СтивънТеория за политическата култура.

Файнстайн, ДаянБоксър, БарбараКолинс, СюзънсДевет и се увеличават: Жените в Сената.

Толбът, Дейвид. Сезонът на вещицата: Очарование, ужас и освобождение в града на любовта.

Онлайн източници:

Bailey, AlyssaAlexandria Ocasio-Cortez Says She Feared She’d Die During Capitol Riot After ‘Very Close Encounter’. https://bit.ly/3iGOtUo

Mangan, DanCapitol Police probing claims GOP lawmakers gave tours to Trump supporters before riot.
https://cnb.cx/3iAjWHI

Hayes, TierraBiden impeachment articles planned by Rep. Marjorie Taylor Greene.
https://bit.ly/3950Nus

Mayer, JaneDianne Feinstein’s Missteps Raise A Painful Age Question Among Senate Democrats.
https://bit.ly/2LTWaub

Kettmann, SteveIs it time for Sen. Dianne Feinstein to contemplate retirement?.
https://bit.ly/2McHLcA

Kirchgaessner, StephanieGlenza, JessicaDianne Feinstein alerts authorities to secret Brett Kavanaugh letter.
https://bit.ly/3sIayq6

Arnholz, Jack. When Kamala Harris took on Brett Kavanaugh and Bill Barr.
https://abcn.ws/3c0Ynio

Baker, Carrie N.Cornick, Julia. Merrick Garland, Amy Coney Barrett, and the “Two-Faced,” “Duplicitous” Republican Senators.
https://bit.ly/3pa3YGS

Видео от изслушването в Сената на Джанет Йелън, предложението на президента Байдън за финансов министър на САЩ. В него между 2-рата и 9-тата минута може да проследим внимателно Даян Файнстайн. Вижда се, че тя открива грешки в подготвената от екипа биографична справка за Йелън, която тя трябва да прочете, и моли асистент веднага да направи проверка. Това със сигурност не е поведение на човек, който не знае какво прави.
https://bit.ly/3o7MGIZ
Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 988830
Постинги: 1170
Коментари: 918
Гласове: 745
Архив
Календар
«  Февруари, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728