Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2021 01:00 - Доналд vs. Гавин '24
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 723 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тръмп може да има негативи, но не може да се отрече, че е възпитал децата си добре (разбира се, майките им имат със сигурност даже още по-голяма роля). И Иванка, и Ерик, и Доналд-младши (Тифъни и Барън са симпатични младежи, но са извън светлината на прожектора) имат прекрасни обноски, образовани са отлично (не само като диплома) и имат голям умствен капацитет. Дори Хилъри Клинтън през 2016 г. призна това.

Байдън ще встъпи в длъжност на 78-годишна възраст. На толкова ще бъде Тръмп на изборите 2024. Мнозина смятат, че той ще се кандидатира, но аз смятам, че няма да го направи. Първо, Америка се подмладява (една от причините републиканците да загубят мнозинството в Сената е следната: през ноември са гласували лицата x, но на балотажа миналата седмица са се добавили и личностите y, които са навършили 18. Повечето юноши традиционно са към демократите). На хората им омръзна да бъдат управлявани от баби и дядовци и желаят най-накрая те да бъдат сменени от следващите поколения. Второ, след погрома в Капитолий Републиканската партия няма да посмее да номинира Доналд. Срещу него в момента, когато е най-силен, се издигна вълна от вътрешна съпротива, та какво остава, когато позициите му трайно отслабнат. Нека не забравяме и че едни от най-големите спонсори на кампаниите на РП се отдръпват, плашейки се от имиджови щати заради скандалите около Тръмп.

Напълно допускам варианта Тръмп да лансира едно от децата си. Това няма да бъде любимата му Иванка. Колкото и да се заблуждаваме, че в Америка не съществува предубеждение към женския пол, най-консервативните патриархални традиционалисти няма да приемат техен лидер да бъде дама.

Ерик също ще бъде пренебрегнат. Авторитетът му бе подкопан чрез изопачаването на усмивката/зъбите му и твърденията, че е умствено изостанал/глупав.

Доналд-младши обаче пасва. Копие на баща си – жестове, риторика, характер. Той може да замести Старшия като запази слогана „Make America great again“. Е, със сигурност няма подобна обаятелност като Тръмп, това е много рядко качество, но ако Доналд участва в кампанията редом до него, ще бъде интересно.

Републиканците днес се отказват от Тръмп, но сега им предстоят две мрачни години – без техен президент и с мнозинство и в двете камери на Конгреса. Това ще ги ожесточи за власт. Ако Тръмп не загуби инерция и последователите му останат верни, което е трудно да се предвиди, е възможно да заложат на втори член от този клан. Както при семейство Буш.

Байдън също надали ще търси преизбиране. Сега възрастта му бе приета, защото демократите бяха готови да направят компромис с всичко само да се отърват от Тръмп. Но тогава ситуацията ще е друга. И по-младите /крайните/, които този път направиха компромис няма да се съгласят да го повторят.

Камала Харис се готви да да бъде кандидат за президент. Да, вицепрезидентското кресло ще ѝ даде начален тласък, ала пак се връщам към онези, които няма да понесат жена за президент. Мда, те са таргет на републиканците, но и при демократите има не толкова толерантни избиратели. Допълнително тя е и афроамериканка, което пък отблъсква други евентуални гласоподаватели.

Сегашният губернатор на щата Калифорния Гавин Нюсъм може да стане кандидат за президент на демократите. Безспорно ловък политически играч, той може да бъде припознат и от умерените, и от прогресивните демократи. Нюсъм е любимец и на елита на партията, което е важно, защото оттам ще получи подкрепата на супер делегатите, за да бъде издигнат

Реалистично е Тръмп-младши и Нюсъм да бъдат  съперници за поста, ама те отдавна имат общо – баджанаци са. Двамата са имали връзка с една и съща жена – адвокатката и съветника на Тръмп-старши Кимбърли Гилфойл. Та да, зад всеки успял мъж стои по една велика жена.

image




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1962855
Постинги: 1858
Коментари: 3090
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930