Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2021 06:52 - Джеф Флейк пред Кристиан Аманпур
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 678 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Понеже в последните дни непрекъснато говорим и пишем за недостойното поведение на конгресмени и сенатори от Републиканската партия, които се възпротивиха на удостоверяването на победата на Байдън нека да покажем един от най-моралните членове на РП и бивш сенатор – Джеф Флейк.

Този справедлив мъж служеше от 2013 до 2019 г. в Сената като представител на Аризона – републиканският щат, който избра двама демократи, за да накаже Тръмп за поругаването на покойния друг сенатор (в Америка всеки щат има по двама сенатори, независимо от размера и населението) Джон Маккейн, който почина през 2018.

image

Самият Маккейн, който е военен герой на страната и безспорен шампион за човешки права като политик, хвалеше Флейк, който го следваше по петите – винаги честен с гражданите и отстояващ истината, независимо от личния интерес.

За съжаление, заради смелостта му да критикува Тръмп като президент публично се прости с възможността да кара втори мандат, но това го прави още по-достолепен!

Та сега Флейк даде интервю пред една от най-великите журналистки на нашето време Кристиан Аманпур и директно заяви: „Нито един колега републиканец НЕ вярва, че е имало изборна измама“. Сетне обяснява, че тяхното държание в месеците от трети ноември досега е поради причината страх да не ядосат крайните привърженици на Тръмп и да загубят преизбиранията си! Сиреч егоизмът им ги кара да подкрепят тези измишльотини.

Това е напълно в потвърждение на моите писания през последните седмици. Обясних Ви следните неща:

  • повече членове на Камерата на представителите подкрепят това по три причини. Първо, защото на тях им предстои преизбиране още догодина (карат по двугодишен мандат, а не по шест като сенаторите). Второ, по-непопулярни са и по-лесно могат да бъдат победени в първичните избори (когато гласуват само републиканците, а не на общите, когато и демократите имат глас). Трето, мечтаят самите те да минат в горната камера и им е необходима подкрепа.
  • в Сената бунтът срещу сертифицирането на резултатите и потъпкването на самата Конституция бе поведено от двама – Тез Круз и Джош Хоули. Круз бе също кандидат за републиканската номинация за президент през 2016 и Тръмп го унижаваше непрекъснато, а после Тед му стана най-верният поддръжник. Не си мислете Вие, че това е случайно. И Круз, и Хоули гледат към 2024 и мечтаят да бъдат номинирани. Другите, които се присъединиха към дуото бяха току-що избрани сенатори, които искаха да се чуе за тях и тъй като няма да имат водещи роли в комисиите (в Сената всичко зависи от колко време си в него, затова на възлови места са най-възрастните) – я чуем повече за тях през следващите шест години, я не. Не е за подценяване и фактът, че шестте години мандат дават спокойствие. Обясних Ви, че Бен Сас, един от най-големите критици на Тръмп, нямаше да е толкова смел, ако не си бе гарантирал през ноември мандат до 2027. Лиса Мурковски от Аляска обаче е в много неизгодна позиция през 2022. Заради неподчинение към Тръмп през годините, той обеща, че ще се бори срещу нейното преизбиране. Тя подкрепи номинацията му за върховен съдия през октомври в опит да си върне част от неговите последователи, но сега заяви, че иска той да си ходи заради случилото се в Капитолий и като нищо Тръмп ще участва в кампании против нея. Доналд е злобен и не забравя.

Интервюто на ФЛЕЙК:






Гласувай:
2


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Ти закуси ли?
13.01.2021 07:31
Иди, иди и се наяж! Ама ще набиваш така, че ушите ти да плющят. Навърти се до уригване. И се не бой. Наяж се, па това ти е.
цитирай
2. radostinalassa - Аз пускам копия на статии, така е
13.01.2021 17:00
А ти откъде взе тази информация или сам я сътвори. Не виждам някаква разлика.
цитирай
3. mimogarcia - radostinalassa
13.01.2021 21:46
Аз винаги пиша сам нещата си. Струва ми се обидно към читателите, а и мен да съм копи-пейст...
цитирай
4. mimogarcia - apostapostoloff
13.01.2021 21:53
Знаете ли - съжалявам, че изпитвате радост единствено, когато някой се Оригва... Не мога да Ви помогна. Потърсете в интернет. Вярвам, че има предостатъчно видеа с бебета на тази тема.
цитирай
5. radostinalassa - Проблемът си е твой
14.01.2021 14:10
mimogarcia написа:
Аз винаги пиша сам нещата си. Струва ми се обидно към читателите, а и мен да съм копи-пейст...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1923270
Постинги: 1802
Коментари: 2940
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031