Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2021 13:21 - 450 милиона струваха изборите в Джорджия - защо в Америка хората се вълнуват от избори, а у нас ги приемаме за досада...
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове:
0



За избори са нужни много пари. И не, за да купуваш гласове, а за да може да достигнеш до избирателите и да ги убедиш, че точно ти си правилният човек да ги представлява и да защитава интересите им.

В България е лесно – уговарят се (срещу пари, обещание за /или за лишаване от) работа или купони за храна) гласоподавателите да задраскат конкретен номер, независимо дали могат да прочетат името на партията/кандидата. Защо мислите, че този примитивен номер не отпадна от избирателния кодекс?! Пък и обясняват, че нямало нужда от образователен ценз, мда…

Унизително е как в обществото ни има толкова голям процент хора, които не осъзнават колко голяма привилегия е да може да избереш кой да те управлява. В монархиите това го няма, на много места реално също, макар че уж съществува, ама президентите стават пожизнени (Русия; Уганда). Да продадеш гласа си е равносилно да предадеш не само себе си, но и децата си, лишавайки ги от светло бъдеще!

Останалите, които срещу жълти стотинки не задраскват номера, пък гласуват по симпатии, моля Ви се – на президентските избори през 2016 г. аргументът на повечето да подкрепят Радев бе, че Цачева не била хубава! Представяте ли си в каква кал от тъпотия сме заорали!

Никой почти не чете предизборни програми, всичко е на базата на някакъв адски изкривен субективизъм… 

В Америка обаче не е така. Там с изключение на фундаменталистите, които изпотрошиха Капитолий, избирателите искат гаранции, че няма да бъдат манипулирани и излъгани!

Щом мине първият вторник от ноември, когато са традиционно изборите, започва новата кампания за след две години (за депутатите в Камерата на представителите), за след четири години (за президента и за конгресмени и сенатори по щати – всеки щат си има Камера и Сенат!) и за след шест години (за сенаторите в Сената). Всеки се старае да бъде в контакт със своя избирателен район, да е запознат с проблемите на съгражданите.

Членовете на Камерата на представители, сенаторите пътуват непрестанно от Вашингтон до щата си. ОГРОМНИ РАЗСТОЯНИЕ, но не се оплакват! Да, получават пари за пътни (те и у нас се получават, ама…). Вълнуват се или поне са длъжни да се преструват, че се вълнуват, защото иначе ще ги изшутират. Ако не работят реално, ако не доказват какво правят – ще чуят „Сбогом“.

БЛИЗО 450 милиона са стрували предизборните кампании за сенатските места в Джорджия, където имаше балотаж на 5-ти януари. И докато за републиканските сенатори, които изгубиха, са давали пари повече организации, за демократите, които спечелиха и така осигуриха демократично мнозинство в Сената, са пари от редови граждани, които са разочаровани, че досегашните републикански сенатори са търгували с вътрешна информация и са купували акции в компании, произвеждащи маски и дезинфектанти, след секретен брифинг за COVID-19. И трябват пари, много пари, защото щатите са огромни, имат много аполитични хора, които отиват и гласуват единствено, защото са чули някакво име. И ако няма реална кампания, която струва много пари, винаги ще бъдат избирани популярни, а не качествени личности!

В Америка хората се вълнуват от изборите! Готови са да дадат, колкото могат пари, готови са да не спят, а да бъдат наблюдатели, застъпници, защото ценят, че могат да гласуват, а ние го приемаме не само за даденост, а за досада. И тук включвам и моето семейство, което от десетилетия не гласува.

Аз, откакто имам избирателни права през 2016 г., не съм пропускал. И считам, че това е най-голямата привилегия, това е истинската свобода!

Моля Ви, ГЛАСУВАЙТЕ, НО РАЗУМНО!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1923938
Постинги: 1802
Коментари: 2941
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031