Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2021 20:42 - Тези, на които Тръмп даде сладки постове го изоставят, а хиените, които той създаде скоро ще го изядат
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Белият дом прилича на потъващ кораб след като мнозинството американци, включително повечето републиканци, се възпротивиха на насилието във Вашингтон.

Досегашните лакеи на Тръмп се чудят как да спасят частица от репутацията си, защото им е добре известно, че утре нито има кой да погледне на тях сериозно, нито пък ще ги наемат някога на висока позиция.

Пажовете на Доналд са между чук и наковалня – чуждите ги презират, а собствените критикуват, че са допуснали Тръмп да стигне толкова далеч.

Уплашени за собственото си неясно бъдеще, плъховете от Тръмповия бял дом захвърляха оставки в жалък опит да се дистанцират от него. Непрекъснато изникват съобщения, че този се маха, онзи напуска. Разбира се, всички обосноват решението си с нахлуването в Конгреса. 

Едно от най-срамните назначения в кабинета на Тръмп също го предаде:

секретарят (министърът) на образованието Бетси Девос директно написа, че риториката на Тръмп е в основата на окървавените протести и че не бива подрастващите (бъдещето на САЩ) да наблюдават такива сцени.

Тръмп я предложи за министър (макар че е некомпетентна и арогантна до степен да не се вълнува как бедните родители могат да платят висшето образование на децата си), само защото семейството на съпруга ѝ инвестира милиони в кампанията му преди четири години. При гласуването на кандидатурата ѝ мнозина сенатори-републиканци се дистанцираха от нея, гласовете на Сената се разделиха на 50 на 50 и вицепрезидентът Пенс я подкрепи, за да седне в министерското кресло.

Другата видна фигура, която заряза Доналд, е секретарят на транспорта Илейн Чао. Тя е съпруга на председателя на републиканците в Сената (и на мнозинството, защото републиканците са повече до 20-ти януари, когато вицепрезидентът Камала Харис встъпва в длъжност) Мич Макконъл (който също ядоса Тръмп заради призива му сенаторите да удостоверят победата на Байдън на 6-ти януари). И при Буш Илейн беше министър, но на труда между 2001 и 2009. Чао, щерка на милионер, и Макконъл са една от най-влиятелните двойки, които от десетилетия ръководят курса на страната.

Та тя също се изказа против поведението на Тръмп и гарантира, че ще помогне в трансфера на министерството към наследника ѝ Пийт Бутиджидж, номинация на Джо Байдън.

Щерката на Тръмп Иванка, която в туитър нарече поругалите Капитолий патриоти, изтри туита и се покри.

Междувременно Тръмп реши окончателно да се самоубие. Той публикува видео реч, в която се обяви против демонстрантите, обеща наказания за тях и с недомлъвки най-накрая призна триумфа на Байдън.

С това действие той ще предизвика гнева на най-големите си почитатели, които ще разчетат жеста му като предателство и ще се обърнат срещу него. Горко му… Може и в голф резиденцията му Мар-а-лаго да решат да спретнат подобен на спектакъла, който разиграха в столицата.

Веднага в главата ми се появи лъвът Скар от анимацията на Дисни „Цар Лъв“, който бе подмолен към собствения прайд, уговори се с хиените, уби брат си Муфаса, ама при битката с порасналия му син Симба нарочи за черни хиените, за да спаси кожицата си, и те го изядоха, защото им обърна гръб.

Фундаменталистите много бързо обръщат палачинката, секунди са им нужди, за да сменят курса – дискът „Осана“ се изтърка, ред е на „Разпни го“… Тръмп скоро ще го усети. Той сам падна в капана, който плетеше на Байдън.

Да не говорим колко унизително изглеждаше Тръмп да чете предварително подготвена реч, в която няма и частица от неговите мисли и чувства. До вчера плямпаше без доказателства, че победата му е открадната, а днес срича примирено, за да не остане в историята като разпространител на конспирации и причината сградата на Конгреса да бъде осквернена. Тя е била неутрална територия дори при Гражданската война и е служела като полева болница и за двете страни.

Иронично, но факт – Тръмп, който се гордееше, че е най-големият борец срещу терористичните групировки, сега е запечатан в съзнанието на хората като подбудителя на вътрешния тероризъм.

И за финал: липсата му на достойнство да присъства на инагурацията на Байдън на 20-ти януари окончателно ще прекърши образа му на алфа…

image




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1957494
Постинги: 1854
Коментари: 3097
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930