Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2021 11:44 - Тръмп е диагноза, тумор за всяка демокрация
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 1249 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Онзи ден прогнозирах, че малоумните последователи на Тръмп ще окървавят столицата – така се и случи: минимум четирима са загинали, а ранените не могат да бъдат преброени!

Изпочупването на прозорци, разбиването на врати, палежите, нахлуването в сградата на Конгреса, поругаването на мястото на председателя на Сената, безчинстването из офиса на председателката на Камерата на представителите – всичко това е благодарение на Тръмп. Той призова безмозъчните си фенове да бъдат в столицата. Той ги насърчава да се борят (срещу какво не стана ясно). Той им внуши, че изборите са откраднати, макар че няма никакви доказателства и съдилищата последователно отхвърлиха исковете му (при все че много от съдиите са негови назначения).

Тръмп е диагноза на самозабравил се богаташ, който не може да приеме, че за първи път в живота си губи. Винаги е притежавал най-скъпите коли, живеел е в най-луксозните сгради, спал е с най-красивите жени, но този път не става на неговото. И той е бесен. Готов е на всичко (дори да жертва човешки животи, както се и случи) само и само, защото няма сили пред себе си да признае собственото си поражение.

Една от най-големите лъжи е, че Тръмп се е самоизградил. Дрън-дрън… Ако не бе империята на баща му Фред – никога нямаше да бъде това, което е днес. Разбира се, по-приятно му е да се залъгва, че сам се е наложил и така по-лесно да манипулира масите, че трябва да го слушат, защото той е един от тях, но е успял да изпълзи от блатото.

Истината е, че поведението на Тръмп е опасно. Той е същински тумор за всяка демокрация! Да, Слава Богу, на 20-ти януари мандатът му приключва, но разделението, което пося, и недоверието към гласуването, което завещава, няма да могат да бъдат преодолени с десетилетия!

Не знам защо мнозина експерти се изненадаха, че имаше изблици на чак такава агресия. Какво очакват?! За смяната на едно управление има два варианта – с бюлетина или с чук. След като Тръмп опорочи изборния процес, верните му психопати решиха, че така трябва да го задържат на власт – чрез насилието, през доказването на кой е по-по-най! В техните представи те са по-силните, сиреч те ще наложат кой да е на поста.

Много, много тъжен ден преживя не само Америка, а и всяка държава по планетата Земя, защото след като в САЩ може да се случи подобен ужасяващ спектакъл, навсякъде може.

Лицемерието, което проявиха сенатори от Републиканската партия, а и самият Тръмп е отвратително! Сенатори, които бяха основни глашатаи на тезите на Тръмп за измама, след като се сблъскаха лице в лице с озверелите тръмписти, обърнаха плочата и се обявиха в подкрепа на утвърждаването на Байдън. Стана им пределно ясно, че вече да подкрепят подобно поведение им носи сериозни негативи. Вместо да се извинят, те се извъртяха на 180 градуса, надявайки се да бъде забравено какви са ги бръщолевели. Тръмп май пък също осъзна, че ще остане в историята с предизвикването на тази безпрецедентна ситуация и започна да призовава в Туитър хората да се прибирали по домовете си. Публикува и клип, в който обаче хем уж замоли разбеснелите се да се усмирят, хем пак напомни, че победата му е открадната. Най-накрая социалните мрежи показаха отговорно поведение и му наложиха временна забрана над акаунтите, опасявайки се, че може да се стигне до гражданска война.

Нека все пак похвалим Майк Пенс, който след четири години в ролята на послушното кученце на Тръмп, показа характер и не стана съучастник в опита за нарушаване на Конституцията, към който го призоваваше Тръмп. Естествено, Тръмп и към него изпръска капки отрова, обвинявайки го в липса на смелост.

Ироничното е, че всичко случило се от 3 ноември насам, е заради страха на Тръмп да не е първи. Психолозите могат добре да разяснят какво състояние е това, но е кристално ясно, че комплексите задушават Доналд, но и света!

image




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. fun1001 - :-)) добре си го написал, мимо..
07.01.2021 11:52
но, Сценарият, е оформен от "ЗАДкулисието,а не ЛИЧНА идея
на този, продал се, фалшив и фалирал "богаташ"..
Той, беше, да се надяваме, само Марионетка, Кукла, подобно и Путина..
и, това, не е Конспират Теория, а Реалността, на банковитеЕлити!
които "управляват, и дирижират" от векове,нашата.."демокрация"
като Гангстерско- Банкстерско Световно Зло!

поздрави, аз съм Джули, подкрепям те!
цитирай
2. krumbelosvet - .
07.01.2021 13:35
Да, малоумници са тръмпистите, за разлика от нашия 22-годишен студент, който е учил и СИЧКО му е ясно. И го изразява предимно с епитети. Като нашите масмедии които, копирайки американските, ВИНАГИ придружават обвиненията на Тръмп за фалшифициране на изборите с прилагателните "неверни", "лъжливи", "без доказателства" (макар че ИМА такива).
А аз все повече се убеждавам във фалшификациите, защото МАСМЕДИИТЕ (и Холивуд) са против Тръмп, а те са собственост на банкерите.
Според мен се сблъскват две еврейски сили - Уолстрийт и Цион. Тръмп е ционист, а Уолстрийт е безмилостен към враговете си. Кенедиевци бяха между тях. И бившият кандидат за президент на Франция, Доменик Строс Кан. (Когото свалиха от самолета за Франция по обвинение за неприлично предложение към черна камериерка, която пред съда то отрече, но кариерата на Строс Кан беше вече провалена. Добре, че отърва кожата.)
цитирай
3. mimogarcia - fun1001
07.01.2021 13:50
За много години!!! :-)
Благодаря!!
Съгласен съм напълно!!!
цитирай
4. mimogarcia - krumbelosvet
07.01.2021 13:59
Без да коментирам иронията в началото, преминавам директно към отговора ми:
ДА, когато лъжеш, че има измами - ТОВА СА НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ. Истината може да е субективна за много други елементи в живота ни, но за избори, които представляват проценти, тоест математика, няма как да има две страни. Съдии-негови собствени назначения отхвърлиха категорично исковете му...

Моля, моля, в конспирации - ционисти, соросоиди, не участвам. Всеки има право да вярва, в каквото желае, но не и да насилва други в името на него (с обиди, с физическа сила). Апропо нахлулите в Конгреса са точно такива - живеят с илюзията на тръмповата реалност, което се оказа пагубно за ЧЕТИРИМА загинали и ДЕСЕТКИ ранени.

За Строс Кан - аз не подкрепям движението MeToo. Писал съм затова. Смятам, че ако някой е нападнат, изнасилен - трябва да го каже на мига, а не да се е възползвал от някого в качеството му на продуцент (Уейнстайн /филмов/; Кевин Спейси /театрален/), но като поувехне да събира лаври...
Смятам, че Доменик можеше да възроди кариерата си, ако е желаел. Все пак процентът хора, които не вярват на камериерката (ако почетем мнения из интернет), не е малък. Напълно възможно е това е да била клопка от конкуренти за поста.
цитирай
5. fun1001 - ....дедоКруме,малкоо си "объркал конците"..това е,защото, НЕ знаеш Хегел )))
07.01.2021 14:05

А аз все повече се убеждавам във фалшификациите, защото МАСМЕДИИТЕ (и Холивуд) са против Тръмп, а те са собственост на банкерите.
Според мен се сблъскват две еврейски сили - Уолстрийт и Цион. Тръмп е ционист, а Уолстрийт е безмилостен към враговете си.
цитирай
6. krumbelosvet - Драги mimogarcia, ти сериозно ли?
07.01.2021 21:45
Ти пишеш черно на бяло:
"ДА, когато лъжеш, че има измами - ТОВА СА НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ. Истината може да е субективна за много други елементи в живота ни, но за избори, които представляват проценти, тоест математика, няма как да има две страни."
С което си вкарваш детински автогол.
Попитай баща си по въпроса, или някой професор. Уви, изборите не са "математика" (настрана, че БРОЕНЕТО на бюлетини не е математика, а най-прост елемент от СМЯТАНЕТО, което е най-прост елемент от математиката, но ти явно учиш хуманитарна специалност и това разбираш от математика).
Изборите са преди всичко БОРБА между конкуренти и са БЕЗБРОЙ известните мръсни трикове за постигане на нечестна победа.
Все пак, чест ти прави спокойният тон на отговора.
цитирай
7. schumpov - Дабре! Сега ще е добре да направиш ...
09.01.2021 12:05
Дабре! Сега ще е добре да направиш паралел между Тръмп и Румин Решетников, и в двата протеста участваха организирани българи.
цитирай
8. radostinalassa - Тръмп се обяви против глобализма...
11.01.2021 17:09
Той е за националните, суверенни държави, а деменцията целуваше краката на престъпника негър. Срам за Америка.
цитирай
9. radostinalassa - Млад човек си, а мисленето ти е ...
11.01.2021 19:36
вече изкривено. Добре, че другите младежи не са така толерантни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1923042
Постинги: 1801
Коментари: 2940
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031