Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2021 16:46 - 6-ти януари: Републиканци срещу Републиканци
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 370 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Егото на Тръмп не признава граници. Последният ден от мандата му, 20-ти януари, все повече наближава, но отказът му да приеме реалността се задълбочава…

Случващото се в Америка ще има отражение в цял свят. Щом действащият президент на САЩ подлага под съмнение изборите, как в другите държави избирателите могат да бъдат сигурни, че няма измами и че всичко не е дирижирано?!

Арогантността на Доналд е отблъскваща. Простоватите му и фанатизирани почитатели нямат разум, за да очакваме че в един момент ще направят крачка назад, напротив – утре, когато изборите ще бъдат удостоверени в съвместно заседание на двете камери на Конгреса, се очакват да бъдат във Вашингтон и да окървавят столицата. Самият Тръмп ги призова да бъдат там. За какво?! Целта му е да сплаши конгресмените републиканци и те да гласуват, както той очаква от тях.

В Камерата на представителите, чийто мандати продължават само две години, не смеят да се противопоставят на Доналд. Знаят, че а не слушкат, а той ще излае срещу тях в мощния си Туитър и през януари 2023 ще се простят с постовете, сиреч привилегиите си.

В Сената е по-друго. Първо, там мандатът е шест години. Второ, сенаторите, които са само 100, имат много по-голяма популярност и тежест в избирателните си райони. И все пак Бен Сас надали щеше да е толкова смел да се опълчи на Тръмп, ако току-що не си бе гарантирал място в Сената до 2026 година.

Сенатори като Чък Грасли, Линдзи Греъм, Том Котън се обявиха против оспорването на изборите. От едни от най-верните пажове на Тръмп, сега те се бунтуват, защото знаят колко опасно би било Конгресът да си позволи да посочи президент при все че съдилищата вече отсъдиха (а повечето от тях са съдии номинирани от Буш-старши/младши и самия Тръмп!).

Мит Ромни, Сюзан Колинс и Лиса Мурковски (последната толкова ядоса Тръмп преди години, че той ѝ гарантира на изборите през 2022 да подкрепи опонента ѝ), макар и републиканци, отдавна гласуват според убежденията си, а не според повелите на Мич Макконъл (лидер на Републиканците/мнозинството; който този път също не толерира желанията на Тръмп).

Очаква се Доналд да бъде подведен под отговорност след като вече няма имунитет заради изнудването му към секретаря на щата Джорджия да му намери обезателно бюлетини, за да спечели електорите на щата, защото вече е спечелил щата, без да има каквито и да е доказателства за това!

Не мога да си представя как е възможно политиката да стигне толкова ниско ниво! Всичко обаче идва от малоумните конспиратори – дето са русофилски настроени, вярват в план „Дълес“ и ред други щури теории… Щеше да е смешно, ако е филм, но е жалко, защото е реалност…




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1925133
Постинги: 1803
Коментари: 2947
Гласове: 1012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031