Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2020 13:05 - Кристина - Кронос, но не от митовете
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всички знаем, че няма по-тежка участ от тази някой да присъства на погребението на детето си.

Ала какво може да кажем при ситуация, в която то си е отишло от този свят по волята на собствената си майка?!

Кристина от Сандански извърши този неописуем акт преди няколко часа – като хладнокръвен килър лиши от живот дъщеричката и сина си. В първите мигове, още обезумяла, е признала. Казала “Искаха да ми вземат рожбите! Е, нека го сторят сега!”. Тези ѝ перверзни слова не са случайни. Може да я сравним с бог Кронос от древногръцката митология. Той изяждаше чедата си, за да остане вечно на власт, а Кристина е вярвала, че през символното намушкване на “собствената” си кръв и плът ще остане завинаги (единствен) родител.

Тя и половинката ѝ Георги не са се разбирали. Ту са се разделяли, ту са се събирали. Наскоро той е завел иск в съда да му се дадат правата над Ивон и Васил.

Това е отключило у Кристина чувството за собственост над малките, ала и върху Георги, който ще “държи” в окървавените си (и пряко, и преносно) ръце чрез скръбта му до последния му дъх…

В полицейското управление инстинктът за самосъхранение на Кристина е сработил и тя е решила да разиграе “спектакъл” – едното дете посегнало на другото, а накрая и двете издъхнали.

Тази теза е експлоатирана безброй пъти. Нека си припомним казуса “Джонбеней Рамзи”, превърнал се в култов медиен панаир. И до днес мнозина са убедени, че братът на 6-годишната русокоса красавица я е ликвидирал, а родителите им са се впуснали да го бранят, измисляйки версията за похитители.

Слава Богу, съвестта на Кристина по-късно се е обадила и тя е направила пълни самопризнания. Но какво от това? Че ще лежи в затвора е ясно, но децата ще се съживят ли?! Не, не, разбира се… Ще гният в пръстта като знак какво не бива да бъде едно семейство – сбор от хора, които се ненавиждат!

Ако Кристина и Георги живееха в хармония тази трагедия нямаше да се случи.

От журналистически дописки разбираме, че между тях не е тлеел пламък, а е бушувал пожар. Разправии, жалби. Кому е било нужно?! Животът на инат между двама не е възможен. Оправданието “оставаме заедно заради децата” не е аргумент. Това най-малкото е нездравословна среда за отглеждане на подрастващи.

За да не се стига до омраза, домашно насилие, смърт – хората е нужно да проумеят, че трябва да се разделят, когато не се понасят.

Не сме вече във века на “срамно е да си разведен”. То бракове даже масово не се сключват.

Още нещо е важно: когато някой почувства ярост в себе си няма срамно да потърси психолог, с когото заедно да потушат вътрешните дяволи, та да възпрепятстват излизането им навън.

Ценете живота – и собствения, и чуждия.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1962931
Постинги: 1858
Коментари: 3090
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930