Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2020 15:32 - Автомобилът е свещена крава за българина
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 178 Коментари: 0 Гласове:
0



Тема: „Чети, мисли, отговорност покажи, вкъщи остани“

Преподавател: доц. д-р Поля Иванова

Студент: Мимо-Гарсия Груев (Фак. №18118)

Докато закусвам тази сутрин с възмущение научавам за поредния глупак, наумил си да изпробва колко му е бърза колата. Качва се на нея и безразсъдно натиска газта.

В новинарските сайтове се публикува следното съобщение:

“20-годишен водач от Свиленград е засечен да лети по пловдивски булевард със 134 км/ч при ограничение от 50 км/ч.

Младежът ще бъде глобен 950 лева, а книжката му ще бъде отнета за три месеца”

Ядосах се много и в блога си написах:

СЕРИОЗНО???

Това наказание ли е???

Та това е галене и насърчаване след три месеца да полети с минимум 200 км/ч…

Туй келеме трябва да е до живот без книжка и три месеца да полага общественополезен труд!!!

Примерно да разнася пенсии.

А защо пък да не дезинфекцира по болниците??? Рискува другите за собствен кеф, хайде сега да рискува себе си в името на останалите!

Както е видно пикльото нито си седи вкъщи, нито показва отговорност. Той е готов да жертва хора в името на егото си. Без помисъл дава воля на първосигналното задоволяване на примитивните си страсти.

При подобна скорост спираното е невъзможно. Липсата на опит съчетана с неизбежния спирачен път навежда на заключението, че 20-годишният доброволно е избрал да е убиец.

Нека си представим следния сценарий: слуша си той силна музика, куфее, опитва се да заснеме скоростомера, за да се похвали във Фейсбук, и изневиделица на улицата изскача я куче, я дете. Следва размазване. Няма шанс за спестяване на ситуацията и за спасяването на домашния любимец, рожбата.

Отделно младежът е от Свиленград, а „дрифтира“ в Пловдив. Следователно не познава добре разположението на светофари, пешеходни пътеки. С тази скорост няма как да забележи предупредителни знаци и може да се стовари върху неподозиращите преминаващи.

Горе-долу преди две седмици Милен Цветков почина заради подобен хубостник. Късметът е била на наша страна, та сега не се повтори трагедията.

Поведението на 20-годишния е недопустимо, но още по-нелепа е санкцията му. И за нея е виновно цялото ни общество. Да, де юре законодателите не са си свършили работата, ама де факто масата ги е принудила да си трайкат. Защото депутатите се стараят да се харесат и да се нагодят към байганьовците, които са основен процент от населението. Да си спомним за Истанбулската конвенция…

Автомобилът е свещена крава за българина. Българинът ще си продупчи колата, та да тури газова бутилка, тъй като няма достатъчно кинти за бензин, ама ще кара на вид луксозно возило, та да му завижда комшулука. И ако вземат му ограничат тази радост като му приберат книжката за непозволено изпреварване, за висока скорост, за шофиране в нетрезво състояние – ще намрази политиците. Лично ще им се обиди. И няма гласа си никога да им даде.

Поради това продължаваме да си затваряме очите – и избиратели, и избраници. И сме изцяло безотговорни. Сега докато съвестните сме си по къщите трябва да открием как да убедим несъвестните, че е за общо добро да има строги и реални мерки за килърите с МПС-та…

Иначе ще продължим фалшиво да оплакваме Цветков и следващите…




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1957378
Постинги: 1854
Коментари: 3097
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930