Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2020 09:26 - Полови органи, докосване, самоубийства
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 406 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Консервативните“, „дълбоко религиозни“, „моногамни“, „патриархални“ родители се ужасяват от това децата им да учат за полови органи, да опознават докосването, да разберат що е самоубийството.

Ако това беше изрезка от вестник, публикуван през 19-ти век, щях да разбера бунтуващите се, даже да се умиля от загрижеността им. Сега обаче единствено мога със съжаление да отчета колко задръстени са те, как отказват да опознават новия свят, но още по-лошо възпират рожбите си от това да са в крак с времето…

***

Децата от рано се интересуват от своите собствени, както и от чуждите полови органи. Питат се защо те имат или нямат фалос, любопитно разглеждат другите в тоалетните на детските градини, разголват се понякога, а има и случаи, когато опипват себе си или другарче. Възрастните могат и да реагират уплашено, но инстинктът за опознаване няма как да бъде пречупен. О, знам за майки и бащи каращи се и наказващи заради подобен „ексхибиционизъм“, което е дебилна родителска реакция – доказана безпомощност!

Прекрасно е, че децата днес могат да научат за себе си, а да не познават собствените си тела до (а и след) пълнолетие, а при някой въпрос да им се отговаря с „Шът!“. Ако родители продължават да шъткат, ако родители принуждават и учители да шъткат, има интернет! Необятно пространство, което е и опасно, създаващо фалшиви кумири. Затова по-удачно е вкъщи и в класната стая да има лекции.

***

Докосването! аУАу! АМА КАК МОЖЕ?!?!?!?!?!?!?!?!?! Може. Докосването трябва да бъде също преподавано. Кое е приятелско докосване, кое е враждебно, кога е позволено да докосваме, как ако не ни е приятно да бъдем докосване – твърдо да откажем подобно действие срещу нашето тяло!

***

Самоубийството е тема, която задължително трябва да присъства във век, когато дори в игри (селфи върху вагон, „Син кит“) то присъства и е белег за мъжество. Отхвърлянето на подобен урок като „неправилен“ не води до изчезването на това действие.

***

Бъдете отговорни родители, драги „моралисти“!




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. dobrodan - Това, дето си го нашляпал, е работа не на
13.02.2020 11:55
училището, а на "РОДИТЕЛИТЕ"!!! От началото до края! Те, дечицата, могат на мен и теб уроци да преподават кое как и с какво се прави, недей се тревожи толкова.
Абе момче, ти на работа не ходиш ли?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1956599
Постинги: 1846
Коментари: 3095
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930