Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2019 10:06 - 6 на 0 е същинско унижение, но загубите се преодоляват… Опетненото име на България – никога!!!
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 439 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 През 2015 г. британският поданик Джон Кери безчинства, рани български полицай, а и самия себе си. Никой не лепна на Великобритания етикет „държава на алкохолици“.

През 2018 г. британският гражданин Дани Джеймс Кнот преби възрастен инвалид по време на почивка в Слънчев бряг. (Грозните сцени може да се видят тук: https://www.vbox7.com/play:3e1ae62375) Никой не обяви тогава UK за държава на побойници.

imageДвамата британци.

Но ето сега заради рейтинг, реклама върху целия български народ се лепва етикета „расисти“.
Така е най-лесно, ала не бива. Просто не е вярно. Такъв тип медийни заглавия в чуждата преса поставят в неблагоприятна позиция всички наши сънародници, които живеят на Острова. Откъде-накъде се заиграват така лесно с честта и съдбите на другите?!

***

Не гледам и не се вълнувам от футбол. Но случилото се онзи ден на стадион „Васил Левски“ разтърси страната и е срам за всеки българин!!!
Да, 6 на 0 е същинско унижение, но загубите се преодоляват Опетненото име на България – никога!!!

Разбира се, трябва да признаем истината за случилото се – вгледахте ли се по трибуните в понеделник? Млади момчета, които се изживяваха като хитлеристи, готови да убият всеки иностранец, а какво остава за някой тъмнокож, клошар, гей!!! Няма да навлизам в грозни подробности, но ще вметна средните пръсти и маймунските звуци бяха „най-милото“ нещо. Тези младежи за добро или лошо са част от нашия народ. И за съжаление в техните представи да се биеш е гордост, а да мразиш е престиж.  И друг път съм писал, че футболните агитки могат да оказват голяма помощ на тези деца, които търсят своето място, своята общност и сигурност. Най-често са от семейства, които не им дават обич и се опитват да открият ново гнездо. Обаче то не трябва да ги води към още по-голям разпад, а да ги съгражда. Хубаво е ръководителите на агитките да намерят начин да им помагат и да ги ограничават от последваща агресия, защото тя не е полезна за никого! Нека ги приобщават към каузи, свързани с клубния живот.

Отдалечаването на обществото от българския футбол отново е поради ширещото се насилие по трибуните. Нормалните и интелигентните не желаят да присъстват на мелета… И какво става: родителите предпазват децата си от спорта, последните вече не изпитват емоция към самото спортуване и се сблъскваме със затлъстяване, невъзможност за правилно социално общуване, крайно дигитализиране. 

Убеден съм, че не ни хареса в очите на света да изглеждаме простаци! Убеден съм, че не желаем да бъдем запомнени като расисти, които се подиграват на всеки „различен“ и са готови да го смажат от бой! Именно, защото не одобряваме тези определения за нас като народ – трябва да се запитаме докога ще продължаваме да гледаме на насилието с добро око, като белег за мъжество, като национална черта?! Необходим е спешен вътрешен дебат. ВЕДНАГА.

Завършвам с думите на Рахийм Стърлинг, една от жертвите на грозните подмятания:

„Съжалявам, че България беше представена от такива идиоти по трибуните на собствения си стадион“.

Да, има проблем. Но той ще бъде решен с добро, а не с размахване на пръст и сатанизиране на образа на българите. Каквото и да се говори, у нас се съжителства много по-спокойно. Да, има подмятания между българи и роми, но има и нормален диалог. Тук не се делим на „бели“-„черни“, а на „почтени“-„непочтени“. Няма свестен българин, който да мрази ром, който работи и си гледа добре децата. В смесените райони също не сме на нож. А ако се разходим из света ще видим, че не е така. И уж либералните нации могат да взимат уроци от нас. Българинът има своите кусури, но в никакъв случай не е лош човек.

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1911453
Постинги: 1787
Коментари: 2896
Гласове: 1010
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031