Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2018 11:19 - „ЛЕКЕТО“ ПОЧИНА, ЩАСТЛИВИ ЛИ СТЕ?
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Седмица без интернет – невероятна почивка от заливащия ни хейт, време да помечтаем за един по-добър свят, който никога няма да съществува…

Обратно в реалността: Емилия, годеникът  й Жорж Башур  и синът му Феди са катастрофирали. За голямо съжаление 19-годишното момче е починало. Трагедията е огромна, но най-важното: никой не е застрахован от подобно „събитие“. Не знам дали има семейство,  което да не е дало „жертва“ при по-лека или по-тежка катастрофа.

Мислим си, че нас няма да ни стигне лошото, но то идва. Идва изненадващо, бързо, отнемащо любимите ни хора, оставящо ни да страдаме. Но с лошото идва още по-лошото: лошите хора, които в последните дни са омърсили изцяло душите си.

Откровено Ви казвам: Мразя ги. Мразя „хората“, които съдят Емилия и половинката й, само защото са успешни. Мразя ги, защото си позволяват да се гаврят със смъртта на едно момче, което тепърва е започвало да живее. Аз съм на 20 и се явявам батко на Феди, не искам и да си представям как бих се почувствал, ако съзра огромна маса от псевдоморалисти да изпитват радост от смъртта ми.

Ясно бе, че интернет философчетата ще обвинят я скъпата кола на тате, я бляскавата кариера на Емилия за случилото се. Но този ураган от мръсотия не съм го очаквал никога. Днешната радост от гибелта на Феди може да се сравни само с „радостта на народа“, когато президентът Плевнелиев загуби рожбата си. Или когато детенцето на министър Московски почина.

DIR.BG:

Гацо: И какво ни интересува, че е умряла някаква тарамбука с връзки с някаква анонимна чалгарка. Да си бяха купили трабант, щяха да са ОК. Ама то снобарията не прощава. Няма жал за такива отрепки. 007: Май приказката ѝ беше до тук Мен: Голяма работа, за да се убие е карал с поне 200 добре че ни е оттървал от себе си. Функционал: Поредния келеш, който си е мислел, че асфалта се яде.

DNES.BG:

Е: Силиконя спсява животи уе хора. Направих!: Карай бясноооо, на червенооооо,
направи за менеееее нещо откаченоооооо! 12: Някой се опитва да ми внуши, че фолкпевицата и бизнесмена са обществено значими личности и трябва да се занимаваме с техните проблеми и трагедията, която са си причинили от самоувереност и глупост.

Видно е, че отрепките бързо се обединяват, за да пируват върху нечий труп… Самата Емилия вече обясни: „Не са верни нещата,които се изписаха по медиите и нещата,които се казаха по телевизиите!!! Пътувахме нормално и спокойно със скорост не повече от 110 км в час и неочаквано попаднахме на аквапланинг,който предизвика тази тежка катастрофа…“ НО няма да има кой да я чуе, защото никой не се интересува от истината.
Някои коментатори съжаляват момчето, че имало такива родители. Ала нека тези „умници“ да си спомнят, че преди два-три дни, техните деца бяха върху капаците на колите и изкачаха през прозорците, броейки до 12, за да начешат егото на майките и татковците си.

Чудно е също защо тези „отговорни родители“ ненавиждат джипа на Башур, ала цял живот мечтаят за бързи коли, гледайки в екстаз „Бързи и яростни“, „Топ гиър“ и тем подобните ламаринени шоута?!
Защо за завършването на децата си – плащат луди пари за почасов наем на ламаринени илюзии?!
Отговор не чакам, няма кой да ми даде смислено обяснение.

Човек припознава в другите собствените си грешки: май-май мнозинството от народа разрешава на децата си да се качват на колите още на 16, огледайте се по малките населени места, какво се случва: лапета се катерят по баирите с мотори, АТВ-та, джипове, а въодушевените родители твърдят какви прекрасни гарджета имат!!!

Лицемерно е да мразиш Мерцедеса на един бизнесмен, само защото ти нямаш такава кола, а караш 20-годишна колица, моя връстница.
Лицемерно е да мразиш певицата Емилия, опитвайки се да омаловажаваш успехите й, при положение, че слушаш песните й постоянно, но мъжкото ти его не понася, че няма да имаш такава красива жена, а ще трябва да се задоволиш с „твоичката“.
Пълно падение е да избиваш комплексите си чрез смъртта на 19-годишен!!! Нека си го кажем – такива не трябва да живеят, няма смисъл от тяхното съществуване.

Човек, способен да се радва над нечие нещастие, трябва да бъде вкаран или в психиатрия, или в затвор. Това са бъдещи садисти, които са способни на всичко, за да си доставят поне малко радост, докато пийват ракийка и ядат салата, убеждавайки се, че по-добре с трабант, ама живи, отколкото с Мерцедес, ама мъртви.

Аз лично също съм бил в коли, които са преживявали пътно-транспортни произшествия. И? Нито някой е карал бързо, нито някой е изпреварвал неправилно. Просто се случва, съдба. Има, естествено, безразсъдни шофьори, но те не са задължително богаташи, мутри, политици. Не, не, не.
Почти няма колоездач, който да не е бил засечен, от хлапак, дето току-що е взел книжка, ама върти гумите на колата като щурав, за да се покаже като мъж с топки пред малоумната му приятелка, която си рискува живота.

А и вече беше казано – момчето е карало, а баща му е бил до него. Напълно отговорно поведение, което ми се струва, че трябва да бъде задължително. Поне в първата-втората година от управлението на автомобил. Колко от Вас се качиха с децата си в колите, за да им дадат съвети?
Аз нямам книжка, не желая да карам – не от всеки става шофьор, ама всичките ми близки и приятели твърдят, че едно време, преди 89-та, взимането на книжка е било сериозно изпитание, а не като сега – мушнеш под масата, уговориш се с инструктора.

Ето това е тема, важна за цялото общество. Как да не даваме толкова невинни жертви по пътищата!!! А не как Гацо да се почувства за секунда велик, защото според неговия плитък мозък – едно „леке“ е починало…

image




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1922582
Постинги: 1800
Коментари: 2937
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031