Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2017 13:36 - ИСТОРИИ ОТ „БЕЗ ЗАДРЪЖКИ“ – КОМЕНТАР ЗА 1.10.2017
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 464 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

***

Във връзка с настоящата ми дейност като ежеседмичен зрител в предаването на Наталия Кобилкина по BIT „Без задръжки“ реших, че ще Ви е интересно да списвам ИСТОРИИ ОТ „БЕЗ ЗАДРЪЖКИ“. В тази рубрика ще описвам моите впечатления по време на записите, както и Behind the scenes тайни.

***

На 27-ми септември бяха първите записи на предаването „Без задръжки“ във формата, който трябва да бъде. Преди това имаше издания от Чикаго и интервю с директора на телевизията Сашо Диков. Бях убеден, че това, което Наталия е приготвила, е интересно, но не предполагах дори и на йота колко ще бъде полезно.

Страхувах се не от участниците – сценаристката Венета притежава блестящата дарба да улавя прикривани проблеми. Страхувах се от останалите в публиката – дали ще си паснем като хора, дали ще съумеем да застанем на обща позиция, когато е нужно, дали някой няма да се опитва да се изживява като морален съдник. Все пак това предаване е прецедент по простата причина, че в него омразата, завистта, ударите под кръста са строга забранени. Дори напротив, с интерес отбелязвам, че мислено всички ние се присъединяваме към общността на спомагателството.

Още в първата минута, когато се настанихме на удобното диванче в студийния комплекс на BIT, седмината „съветници“ на госта потънахме в сладки приказки и не забелязвахме нито оператори, нито осветители. Установих, че сме от една порода – вълнуваме се за човека, а не изпитваме нуждата да го унизим, за да се почувстваме велики.

Често се улавям, че се вглеждам прекалено много в другите. Този път направих същото, опитах се да разчета посланията, които се крият зад думите на останалите и ми хареса, че са искрени. Никой не се притесняваше да отклони дадена позиция, да защити своята. Това бе специален момент – предстоят ни седмици на записи, в които имаме отговорността да се потопим в нечия мъка. Нямаме право на грешки, нито на малоумни /емоционални/ съвети.

Когато вече се настанихме в студиото, с радост отбелязах, че екипът е страхотен – Наталия, Венета, операторите, озвучителите, осветителите носеха със себе си спокойствие и позитивизъм. Честно, ако в някоя от седмиците съм в буреносно състояние, ще предпочета да не излизам на екран, отколкото да претупам нещата или да засегна госта. Да бъдеш изповедник на най-съкровените тайни на една личност задължава много.

Обикновено хората допускат до себе си единствено и само проверени приятели, а в случая ние сме непознати и любопитни лица, които все пак не могат да пречупят напълно себе си и е възможно да засегнат някого, без това да е целта ни. Естествено, това е риск, който всеки поема, но без да споделиш проблема си на глас, няма как да очакваш, че ще откриеш пътя към разрешаването му.

Когато се появи Силвия Димитрова, 31-годишна, и видяхме визитката й, прецених, че темата ще се върти повече около секса, отколкото около това, колко е важно семейството. Лесно е да определиш СИЛВИЯ за престъпница: за голяма част от жените на прима виста тя е разбивачка на семейства, която изоставя мъжа си и двете си дъщери, омъжва се за негов приятел, вълнува се само от секс и от нищо друго. Когато чуеш, че отглежда детето на втория си съпруг от първия му брак, а не се грижи пряко за собствените си деца, присъдата е направо доживотен затвор без право на замяна. За мъжете Силвия е олицетворението на мечтите им: тя харесва по-нестандартен секс на по-необичайни места. Силвия се грижи за разнообразяването на сексуалния живот със съпруга си: купува си секси бельо, старае се да привлече вниманието му. Разбира се, повечето мъже ще изберат Силвия за своя любовница, но не и за своя съпруга.

Първо, защото ще се притесняват, че няма да може да я опазят от чуждите очи – тя определено привлича вниманието на околните, заиграва се при общуването с другите, без да желае това, просто дарба.

Второ, защото ще бъдат несигурни в себе си – до кога ще е до мен, кога ще ме смени. С такава жена е трудно да изпъкнеш.

За да я избереш за съпруга, е необходимо да си убеден в качествата си и имаш самочувствие. Направи ми впечатление, че когато Силвия и съпругът й са правили секс в асансьора на жилищния им блок, мъжът й се е възхищавал на физиката си, съзерцавайки се в огледалните стени. Ако той не приемаше външния си вид и се срамуваше от него, нямаше да може да изкара цели седем години със Силвия. Тя обича да е на показ, не се срамува да се разголва нито външно, нито вътрешно. Изключително открита и откровена, както забелязах след записите на предаването.

Наталия Кобилкина успя обаче да разкрие откъде произлиза несигурността на Силвия във връзката със собствените й дъщери и защо се е вкопчила в съпруга си, опитвайки се да му се хареса всячески. Всичко се е зародило заради това, че като малка Силвия е изоставена от майка си, която заминава за Сърбия да урежда собствения си живот, пренебрегвайки изцяло дъщеря си. Тази трамва не дава възможност на Силвия да се откъсне от миналото и да заживее в бъдещето.

Силвия не работи, за да може да посреща съпруга си с вечеря. Посветила е деня си на това да бъде домакиня и да се грижи за неговия син, само и само да не го разочарова и да не бъде изоставена отново. На всички в студиото отношението към нея ни се промени. Отначало я възприемахме за несериозна, безотговорна и егоистична, но всъщност, както Наталия отбеляза, Силвия е „останала“ на 4-5-годишна възраст и продължава да мечтае някой да се грижи и за нея и да бди над битието й.

Никой не остана равнодушен към историята й от моите познати, с които разговарях. Да, за едни тя си остана „к*чка“, за други „мъченица“, но предаването провокира размисъл във всеки – „Как може да съдим някого, без да знаем всичко за него?“. В първите минути на предаването ми идваше да я разпъна, но после осъзнах, че тя има нужда от подкрепа.

Дори когато излизах, за да изиграя ролята на нейния съпруг, не се сдържах и може да чуете как й казвам „Не се разстройвай!“. Камерите са запечатали и момента, в който забравих, че ме снимат и направих едно опулено изражение. Това се случи, когато Силвия каза, че правят секс дори когато тя не иска.

Разбира се, надали тя не харесва това, просто се прави на недостъпна, защото когато тя иска, съпругът й не желае. Но все пак той издържа семейство, грижи се за прехраната на всички, а тя не може да започне живота си на чисто, защото миналото я преследва.

Надявам се и вярвам, че Силвия ще успее след това участие да промени живота си и да стане пълновластен господар на това, което прави. Подкрепяйте, а не съдете.

image








Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1958390
Постинги: 1854
Коментари: 3097
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930