Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2017 10:27 - Душевна жълтина: Интернет философчетата ли са пазителите на „Под игото“?! Нападнаха „Жанет 45“ и „дръндьото с цайси“
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 6702 Коментари: 20 Гласове:
-5

Последна промяна: 26.05.2017 16:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Снощи тъкмо започвам нова книга – „Брит-Мари беше тук“ на Фредрик Бакман – и получавам известия от фейсбук страницата ми „Мимо Гарсия коментира“ (http://www.fb.com/komentira).

Статусът ми „#Prom и #Porn вече са плашещо близки. И откъм дрескод, и откъм реалност.“ беше правилно разбран, повече от 200 човека реагираха позитивно на него.

Дописката ми от вчера за Георги Иванов и различното отношение на лекарите спрямо пациентите на база финанси и известност също имаше подкрепата на читателите на страницата.

Но там се бяха появили и моите „любими“ – интернет философчетата. Ако сте преглеждали и други мои статии със сигурност ще забелязали, че доста често пиша за тях, защото тези „мислители“ вгорчават обстановката и в интернет, а и извън него.

Та интернет философчетата не бяха разчели правилно посланието на разсъждението ми за Георги Иванов и ме обвиняваха, че си правя подигравка с него, че той бил велик, че той нямал вина за лекарската корумпираност и така нататък.

Пет-шест минути не можех да осъзная дали те и аз четем една и съща публикация – толкова нереално изглеждаше всичко.

Една възрастна жена даже ми лепна интересен прякор – „дръндьо с цайси“. Писа ми там и други разни „умни неща“ и накрая завърши с „надявам се да се обидиш“.
Това няма как стане, естествено.
Все пак имам интелигентни познати, които ми служат като коректив.
Случайни писачи не ми стигат до сърцето.

Още като преустановиха предаването „Поле за отговори“ и реших да създам този проект /страница/ си обещах, че няма да трия потребители /стига да не псуват  и да не обиждат прекалено/.
Не искам да се изживявам като цензур – всеки има право да си изрази мнението.
Но изразяването на едно мнение се получава със собствена позиция, а не с лични нападки.

Аз може да съм с цайси, аз може да съм с излишни килограми, но мога да защитя мнението си, без да използвам като оръжие нечия външност.
Ниска топка е това.
Зарадвах се дори на негативните коментари – вярвах си, че ще се получи градивен дебат, но се заблудих. Отговарях на всеки един с търпение.
Но въпросната госпожа „Мимо е дръндьо с цайси“ ми написа, че използвам незаконно официалната фотография на Георги Иванов от мисията на „Союз 33“ и че роднините му ще се обидят от тази публикация.

Това вече наистина се превърна в някаква нелепица.
Първо, още преди няколко години в мой ученически доклад бях споменал Георги Иванов като важна българска фигура – следователно няма как да се подигравам на личност, която почитам.
Второ, фотографията от „Союз 33“ не е незаконно заснета снимка, която да качвам напред-назад.

Въпросната госпожа даже ме запита как ще се почувствам, ако качи снимка на моя баща с някакъв текст. Няма проблем – може да го направи, но надали бащи ми ще получи по-различно отношение от лекарите от това, което получават останалите пациенти.

Та в един от обяснителните ми коментари уточних, че Георги Иванов е използван от масмедиите като безплатна новина, която генерира посещания и печалба от реклами.
И че се присещаме за хора като Иванов само когато има някаква полза от това.
Вглеждането в нечие здравословно състояние с цел финансова облага е грях.
Душевната жълтина ни погубва като нация.

Чудя се – колко хора поканиха Иванов да посети някое училище, за да даде положителен пример на младите – николко.
А разни „певачки“ с надути цици пърполят напред-назад и раздават „съвети“ /?!/.
Тези „певачки“ никога не се вслушват в мнението на другите. Интернет философчетата също не го правят.

Вчера имах чувството, че си пиша със стена. По едно време започнах да разсъждавам, че не съм се изказал съвсем правилно, но в продължение на целия ден бях говорил с голям брой познати, които ме бяха разбрали правилно, но това са хора, които не са все с рогата напред. Пардон – със злобата на/зад/пред.

Нямам претенции, че пиша велики неща.
Нямам претенции, че винаги съм прав.
Но поне мога да аргументирам позицията си, а не да сипя обиди на килограм без никакво съдържание – приемам, че съм с цайси и че съм дебел.

Жалко е, че българите са псевдо патриоти и псевдо защитници на личностите ни.
Това вчера не беше защита спрямо Георги Иванов, аз не съм писал против него, а си беше просто избиване на личните комплекси.
Споровете около едно изречение на Путин нито са от обич към писмеността ни, нито са от някакво изявено русофобство, а от желание да си проявиш агресията.

Изтрих публикацията в страницата. Не за друго , а от уважение към Георги Иванов. Недопустимо е той да бъде използван като дъвка на лошотията. Не е редно това. Съвестта ми е чиста, знам какво съм написал и защо съм го написал.

Ала интернет философчетата съвест нямат – те са винаги готови да плюят.
Разпъват от няколко дни на кръст издателство „Жанет 45“.

Мен ме нарекоха „дръндьо с цайси“, него – „гаврещи се с Вазов“.
Някои мъжкари дори важно-важно обясняват как не са чували никога за това издателство.
Как ще чуят – те книжка в ръка не са държали.
Как ще знаят, че „Жанет 45“ е издателството, което най-много подкрепя българските автори.
Какво ги интересува, че Божана Апостолова е герой на нацията ни заради старанието си да бъде пазител на словото ни.

Не знам откъде им идват претенциите на интернет философчетата.
Какво са направили, освен да хейтят другите?

„Жанет 45“ издава, аз пиша, те само мразят. Чувстват се важни, те бдяли над фигури като Вазов и Иванов, не позволявали да им се петнят имената.

Ама позволяват на децата си да не четат, да ходят всяка седмици на курсове за чужди езици, да пренебрегват българския /в чужбина няма да им трябва/ и да се гаврят със съучениците си. Въпросната госпожа от вчера, която ме награди с определението „дръндьо с цайси“, 100% така е възпитала и децата си – всички цайсмени и дебелаци трябва да бъдат унижавани.

Интернет философчетата ли са пазителите на „Под игото“?! Ако е така – горко ни.

Не знам дали българите сме толкова оглупяли, че да не правим разлика между провокация и реалност. Май сме. Моите читателите /за съжаление са ми читатели/ не разбраха истинския смисъл на статията за Иванов, а обществото /за съжаление са българи/ не разбраха истинския смисъл на идеята на „Жанет 45“.

Първосигнално реагират – като разбеснели се кучета нападат и разкъсват – без да помислят за секунда-две.

Хайде – аз съм още млад „дръндьо с цайси“ и летя в облаците.
Ала Божана как още не е вдигнала ръце?! Възхищавам й се.

Възхищавам се на българските автори.
И на българските музиканти.
И на българските артисти.
И на българските учители.

Че още не са вдигнали ръце и не са се отказали да се борят. Ама за кого ли се борят…

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

image


Гласувай:
6
11


Вълнообразно


1. rosiela - % Под игото% на шльоковица
26.05.2017 17:08
е родоостъпничество.
цитирай
2. apostapostoloff - Клипчето е глупаво, дори
26.05.2017 17:13
идиотско.

Българската култура НИКОГА не е била на такова високо ниво. Не един, а цяла плеяда български писатели получиха големите европейски награди за литература. Наши филми са на крачка от "Оскар"-а. Наши пиеси се поставят в целия свят, наши режисьори поставят пиеси в Германия и Русия. Бих могъл да продължа в този дух, но това едва ли е необходимо.

Става ясно, че създателите на клипчето са малокултурни люде или глуповати провокатори, които повтарят нелепи мантри, съчинени в Москва и разпространявани от българските комуняги, които са на ясла в Москва.
цитирай
3. sseasonofthewitch - И аз да кажа, че си Божествен и Велик. ...
26.05.2017 17:47
И аз да кажа,че си Божествен и Велик.Ами по-велик поет няма да се роди,нито пък е раждан от майка! :)))
цитирай
4. mimogarcia - sseasonofthewitch
26.05.2017 18:13
Благодаря, благодаря, благодаря!
След тази похвала - ми се ще да пропусна този въпрос, ала...
Да не вземат да Ви погнат за авторски права за филма с Никълъс Кейдж...
Мен за "Союз 33", Вас за това - какво да се прави.
цитирай
5. mimogarcia - apostapostoloff
26.05.2017 18:16
За мен клипчето е оригинално.
Но не в това е въпроса.
Вие като интелигентен човек по един начин преценявате нещата. То това клипче не е и за Вас.

То е за хора, които са с атрофирала мисъл. И които живеят за едното виртуално фукане. На тях само такъв клип би им дал възможност да се позамислят, макар и за една-две секунди.
цитирай
6. mimogarcia - До rosiela
26.05.2017 18:22
С риск да Ви обидя - не мога да се съглася с Вас.
По няколко причини.

Първо: идеята на това издание на "Pod igoto" не е в това да се акцентира върху съдържанието на книгата, а за да се замислим как и дали изобщо уважаваме писмеността си.

Второ: "Под игото" е емблема на българската литература, но е изцяло архаична за средата днес. Преди няколко години водих часове по литература в моето училище за по-малки съученици. Имахме откровен разговор за "Под игото". Заставянето да я прочетат, след това има продължение - те правят протест като отказват да четат други произведения.

Трето: Родоостъпничеството, за мен, се състои в това да възпитаваш емигранти, а не в това да се опиташ да предотвратиш духовната емиграция.
цитирай
7. mimogarcia - А и:
26.05.2017 18:27
да обвиняваме "Жанет 45" в родоотстъпничество си е същинска лудост. Това е издателството, което стои плътно зад гърба на редица български автори, които иначе никога няма да бъдат нито прочетени, нито чути.

Склонен съм да приема, че обществото се чувства длъжно лицемерно да си брани "Под игото", но нямаме нужда от такова лицемерие.

Всички забелязвахме отдавна как шльокавицата е навсякъде около нас, но си мълчахме, ли мълчахме. "Жанет 45" са ПЪРВИТЕ и засега ЕДИНСТВЕНИТЕ, които организираха някакъв вид провока/к/ция срещу това недоразумение - българо-латиница.
цитирай
8. redabys - Пак съм аз, сладкишче!
26.05.2017 18:36
mimogarcia написа:
Благодаря, благодаря, благодаря!
След тази похвала - ми се ще да пропусна този въпрос, ала...
Да не вземат да Ви погнат за авторски права за филма с Никълъс Кейдж...
Мен за "Союз 33", Вас за това - какво да се прави.


И този ник е моят. Просто си падам по хубави мъже, леко пълнички, затова така се обърнах към теб дружески.
цитирай
9. mimogarcia - Хахаха
26.05.2017 18:44
Забавлението е пълно, заповядайте, драга, заповядайте.
А така кажете, драга, Вие сте от онези анонимки ли, драга. С по петдесет профила ли, драга.

Браво, браво, драга, браво.

Да нямате комплекс от външността си, че така се криете - не се притеснявайте, драга - грозен си само когато повярваш, че си грозен. ;-)
цитирай
10. mimogarcia - В лека грешка си, анонимен
26.05.2017 22:24
Не знам какви ги пишеш, но такива госпожи и господа си губят времето, занимавайки се с десетки профили и живейки си една виртуална реалност.
А аз се радвам, че с това си послание - признаваш изцяло моето мнение за интернет философчетата, които така си преживяват в интернета.

И няма лошо, когато човек няма какво друго да прави - нека така си живее. Аз с това проблем нямам, но признавам: тъжно ми е за такива хора.

Аз се забавлявам като си представям как някакъв зрял мъж или някаква зряла жена седи и непрекъснато влиза от профил на профил. Впрочем това са си хора без самоличност - аз на такива мненията няма как да отразя - и твоето също - анонимността е само за тези, които имат комплекси и страх да не бъдат отхвърлени.

Безспорно е вярно, че и блог.бг е напълзян от такива екземпляри - и Инвестор отдавна трябваше да се справи с тях като въведе самоличност на авторите си.

Аз в този блог.бг съм повече от седем години и съм се нагледал на интернет философчетата, които нямат живот. Но знаеш ли кое е тъжно - блог.бг е умалена картина на глобалното общество, в което живеем.

Хайде със здраве и продължавай да цъкаш анонимно.
цитирай
11. deorea2 - Споменатият Ловър, за сведение, е ...
27.05.2017 01:22
Споменатият Ловър, за сведение, е луд за връзване, защото единственото му забавление е да помпи постинги, не своите, а чужди.
Ето и сега всички постинги на първа,вкл. и тоя, са напомпани.
Кой нормален човек ще вземе да прави така?
Ако тоя плужек Стоименов имаше дори една мозъчна клетка, щеше да разбере, че само малоумен може да се забавлява по тоя начин.
И фактът, че всички постинги, напомпани от кретена,вкл. тоя ,са фраскани с минуси, говори, че някой или някои демонстративно удрят по тиквата идиота Стоименов.

Блогери, слагайте минус на всеки постинг, напомпан от идиота.
цитирай
12. redabyss - За разлика от теб, смазан Неудач...
27.05.2017 06:35
За разлика от теб,смазан Неудачнико,който гледаш вида на хората и правиш фейкове с никовете на половината Блогъри,Мимо ИМА БЪДЕЩЕ.А какви мъже харесвам Аз ли?За всеки случай не и такива като теб.Държиш се ревниво като пренебрегнат кандидат-любовник.Ли? Мяу!
И поспри с тази тъпа офанзива да спамиш Нормалните Блогъри,за да бъдеш забелязван.Чу ще БЪДЕ ВАЛЕРИ и толкова.А ти все още си Никой.
Поздрави. :)
цитирай
13. mimogarcia - Понеже
27.05.2017 06:46
Понеже имам съчувствие към хората с психични отклонения, които си говорят /в случая си пишат/ сами, повече няма да коментирам. Все пак пожелавам бързо излекуване или поне леко подобрение /намаляване на профилите/.
цитирай
14. rosiela - И НИКОГА НЕ ЗАбРАВЯЙ, ПРИЯТЕЛЮ,
27.05.2017 07:01
че колкото си по - умен, мислещ, индивидуален и различен, толкова повече глупави хора ще скачат насреща ти. И това не се среща само в България, да знаеш. Обиколила съм доста свят.
Пиши, сам ще разбереш кой колко струва.
цитирай
15. apostapostoloff - Българите не са чак толкова глупави...
27.05.2017 07:09
Огледайте се с трезв поглед! Колцина са тези, които пишат на маймуница? Почти никой вече не ползва тази идиотщина.

Говоренето срещу България и българите трябва да спре! И не само това! Трябва ежедневно, ежеминутно да се изтъкват огромните, невероятните успехи на България!

Почнете оттук насетне ежедневно да повтаряте, че за 20 години България е увеличила своя БВП цели 11 пъти и това е едно изумително икономическо чудо! Така ще се противопоставите на нестихващата московска дезинформация.

Ето ви и друга тема: от Освобождението до сега никога не сме събирали толкова голяма реколта! Тя е толкова голяма, че сега изнасяме цели 70 % от нея, а останалите 30 % са ни предостатъчни. Ето го поредното икономическо чудо на България.

Ето ви и друга тема: досега от туризъм реализирахме максимум 5 милиарда лева годишно. През миналата година обаче печалбата надхвърли 7 милиарда! Още едно българско чудо!

Ето ви и друга тема: българската оръжейна индустрия завладя света. Нашите оръжейници работят на три смени и не смогват. Печалбата от оръжейната индустрия възлиза на 650 милиона долара!

Разследваща журналистика, та разследваща журналистика!... Ами защо не разследват горните неща, ами се занимават с аптеката на Марешки, крадливия кмет на Долно Уйно и пр.? Ще ви кажа защо. Защото журналистиката ни попадна в ръцете на кръгли идиоти.

Това е чудесно за вас, защото имате шанс много лесно да изместите тези малоумници и да ударите в земята имена като Хербст, Кеворкян, Гарелов и пр.
цитирай
16. redabys - слдкишче, тази е моя жалка имитация
27.05.2017 08:55
анонимен написа:
За разлика от теб,смазан Неудачнико,който гледаш вида на хората и правиш фейкове с никовете на половината Блогъри,Мимо ИМА БЪДЕЩЕ.А какви мъже харесвам Аз ли?За всеки случай не и такива като теб.Държиш се ревниво като пренебрегнат кандидат-любовник.Ли? Мяу!
И поспри с тази тъпа офанзива да спамиш Нормалните Блогъри,за да бъдеш забелязван.Чу ще БЪДЕ ВАЛЕРИ и толкова.А ти все още си Никой.
Поздрави. :)Иска да ми отнеме и Валери, и Жоро.
Никаквица, която е без лице и без име.
А аз съм Истинска, и копнея Чу да ме ЧУка, ЧУка, ЧУка до припадък.
Също и Жоро, а най-добре е и двамата вкупом.
цитирай
17. redabyss - Аз съм без лице и без име ЗА ТЕБ. :)...
27.05.2017 09:15
Аз съм без лице и без име ЗА ТЕБ. :)
Много сърдечни поздрави. :-* :))
цитирай
18. redabys - Чу, искам и оттук да изкрещя, така, че да ме чуят и в Космоса
27.05.2017 09:18
Пък те обичаме и защото си Велик,Гениален,Божествен и Секси! :))))

И ме ЧУкай, ЧУкай, Чукай!
цитирай
19. redabys - Аз съм без лице и без име ЗА ТЕБ. :)...
27.05.2017 09:19
анонимен написа:
Аз съм без лице и без име ЗА ТЕБ. :)
Много сърдечни поздрави. :-* :))


Изчезни, шафрантийо!
Чу е мой, а ти си ненормална.
Къш!
цитирай
20. redabyss - Шафрантия е майка Ти, ако съдя по ...
28.05.2017 21:04
Шафрантия е майка Ти,ако съдя по твоите качества на нищожен плъх.
Още по-сърдечни поздрави. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1051537
Постинги: 1250
Коментари: 1113
Гласове: 785
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31