Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2022 20:23 - Поздрави от Полша!
Автор: mimogarcia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1717 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image


Тагове:   полша,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. radostinalassa - В Полша ...
14.05.2022 20:37
има ли гейове?
цитирай
2. mimogarcia - radostinalassa
14.05.2022 20:51
Има „въпроси”, които могат да бъдат описани единствено като глупави.
Гейове има НАВСЯКЪДЕ! Единствената разлика е, че има дружелюбни и недружелюбни места. В първите ЛГБТИ общността живее свободно, без да се крие и да се преструва. За съжаление, във вторите, заради хора като теб, „различните” са принудени да влизат в роли, често започват връзка с разнополов партньор, за да са като „нормалните”, плашейки се, че ако се узнае за тайната им, ще бъдат своеобразно остракирани.
цитирай
3. zlika - Мдаааа, Полша в една
14.05.2022 21:51
доста свободомислеща страна. Води класациите в Източна Европа.
цитирай
4. mimogarcia - zlika
15.05.2022 07:47
Да, свободомислещи са - изказват мнението си, критикуват законодателни политики. При тях „преклонената главица”, „снишаването” не са на почит.
цитирай
5. mimogarcia - krumbelosvet
15.05.2022 08:11
Какво пише в книга, възприемана от вярващи за свещенна, няма и не бива да има значение за общество, което изрично е посочило в Конституцията си, че има разделение между държава и църква.

Ох, наистина ми омръзна това клише - „гей пропаганда”. Такова животно нЕма! Тези опорки на квази-патриоти въобще не ми се коментират. Но все пак ще вметна, че никой не става хомосексуален, защото някой го е посъветвал или манипулирал.

Гнусното за всеки е различно. На мен други неща са ми изключително неприятни, но ежедневно ги виждам. След като живеем сред хора, то неминуемо е да се съобразяваме, да сме толерантни. Никой не изисква от теб да харесваш ЛГБТИ общността. От мен също не се очаква да аплодирам фундаменталисти. Но се търпим, съжителстваме, това е.

София прайд, а от миналата година и Бургас прайд не проповядват „Смени си сексуалната ориентация!”, „Смени си пола!”, те просто заявяват: „Има ни!”. Защото всеки има нужда да бъде разбран. Когато 364 дни си принуден да си „затворен”, един ден в годината изпускаш напрежението. А и тези събития дават гласност на проблемите, с които еднополовите двойки се сблъскват. Правото на наследяване, правото на свиждане (и много други) трябва да бъдат решени от Народното събрание, но докато популизмът властва, ЛГБТИ общността е идеална за отместване на важното от дневния ред. Вече десетилетия се практикува.
Правата на децата в еднополови семейства също не са защитени. Защото нека не се заблуждаваме - деца се гледат в такива семейства и дали на някого му харесва или не, не променя нуждата тези деца да бъдат максимално защитени. Например, ако едната майка почине, детенцето да не бъде дадено на отчуждени роднини, а на другата му майка.

Няма за какво да има парад на хетеросексуалните. Те не са дискриминирани. Макар че би трябвало да изискват уреждане на правата и за собствените им връзки, които са извън института на брака, защото все повече живеят на семейни начала.
цитирай
6. mimogarcia - krumbelosvet
15.05.2022 08:30
Принципно, когато човек сам не е заявил, че е хомосексуален, предпочитам да не го обозначавам по този начин. Единствено изключение правя за политици, проповядващи хомофобия, които в действителност са гейове (например американските политици Лари Крейг, Марк Фоули, Денис Хастърт, Ралф Шорти).

Парцалев, Светла му памет, не е обявил: „Аз съм гей!”. Не искам да говоря от името на покойник, но е напълно разбираемо защо не го е споделил публично… Който е гледал изложбата „Хомосоц”, добре осъзнава на какво преследване са били подложени „обратните”. Престъпният тоталитарен режим ги е мачкал брутално.

Извинявай, но няма как да искаш ЛГБТИ общността да не е себе си, за да не „обиди чувствата на обществото”. Това е нелепо.
Впрочем много гейове в България, за да не си навлекат гнева на обществото, както и в отговор на коментар на radostinalassa написах, заживяват под маската на хетеросексуални. Публично са с жена, а тайно правят секс с мъже, заблуждавайки се, че не са хомосексуални… Ако прочетеш „Стаята на Джовани”, всичко ще ти се изясни.

Та накрая ще завърша с - имаме един живот. Дали ще играем роля, или не, е наш избор. Но от личния избор зависи дали ще бъдем щастливи.

Приятна неделя!

цитирай
7. vladtepes - За поляците
17.05.2022 12:31
Браво на прославените полски алкаш дисиденти Валенса и Михник - изтъкнати професионалисти майстори на чашката с редовни делириуми. Валенса е уволнен от корабостроителницата, тъй като не успял да изтрезнее и не се явил на работа, Михник като оксиженист пиян предизвиква производствена авария и аналогично е уволнен дисциплинарно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1924561
Постинги: 1802
Коментари: 2944
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031