Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2022 10:12 - В Туитър побесняха, защото написах, че ако някой реши да те убие, оръжието няма да те спаси
Автор: mimogarcia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1393 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В Туитър любители на оръжията побесняха, защото написах, че искат оръжия не за самозащита, а за да се чувстват силни, да плашат околните. И да, напомних им истината, че ако някой реши да те убие, оръжието няма да те спаси. И най-големият мафиот, обграден с най-сериозната охрана, ще бъде ликвидиран, ако има достатъчно мотивиран враг.
Освен това, често любителите на оръжията много странно ненавиждат полицаите. Защо ли? Може би, защото са единствената сила, която ги ограничава да наложат насилствено мечтания им анархизъм.
Любопитно е, че макар веднага да разпространиха снимката ми и да започнаха да се подиграват, те така и не са намерили време собствената такава да качат. Извинете, но нямам уважение към анонимни хора. Винаги, откакто вече 13 години пиша, съм заставал с лицето си, със снимката си. Така е редно.

Twitter @layjudgemimo:
9:25 AM · Apr 10, 2022

I can spend my whole life without an assault weapon. The truth is that those who want to have access to weapons have no motive for self-defense, but a way to feel strong, to instill fear in others. If someone decides to kill you, the weapon will not save you.

(
https://bit.ly/3raXvOM)



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. exo - Ох горката мима вече и в туитър я м...
10.04.2022 10:17
Ох горката мима вече и в туитър я мразят.
Я ходи в Суадитска арабия да им изнесеш една лекция за правата на пенделите, че там са много изостанали.
цитирай
2. blog13 - Видиш ли, как все по-реалната оп...
10.04.2022 10:24
Видиш ли, как все по-реалната опасност, която надвисва и над собствения ти животец, ти включва инстикта за самосъхранение и те принуждава да престанеш да си кривиш душата.

цитат:"Освен това, често любителите на оръжията много странно ненавиждат полицаите. Защо ли? Може би, защото са единствената сила, която ги ограничава да наложат насилствено мечтания им анархизъм."

А тая сила, която ги ограничавала била, до сега беше част от системата. Тя контролираше организираната престъпност, която нарастваше все повече. И която организирана престъпност беше подчинено звено на полицията.

А пък самото оръжие се произвежда от организираното общество (а не от анархията). И количеството на това оръжие нарастваше до сега все повече. И никой не питаше, за какво е това оръжие - ако няма да се използва, защо се произвежда. А то се произвежда за да се използва. И ще се използва, за да бъдат изтрепани много хора. И това го прави именно организираната система, управлявана от тия, които ти словославиш.
цитирай
3. mimogarcia - exo
10.04.2022 10:30
Да, има хора, които не ме харесват, може би и мразят, ама интересно защо сте все един типаж - обиждащи, не милеещи за човешките права?
Самият факт, че може да се подигравате със случващото се с ЛГБТИ общността в Саудитска Арабия - писал съм по темата десетки пъти, доказва, че Вашето мнение просто не заслужава уважение. След като нямате милост към човешкия живот, към човешкото щастие, какво да говорим?!

И пак да кажа/напиша: има определени субекти, които държа да НЕ ме одобрявате. Защото ако ме, то това би била ужасяваща оценка за мен. Щом ме ненавиждате, спокоен съм и мога аз да се харесвам, заслужил съм си го.

Хубав ден!

цитирай
4. mimogarcia - blog13
10.04.2022 10:40
Аз съм писал безброй пъти, че трябва да се реформира полицията и там да не попадат тъмни субекти. Съвсем наскоро дори изказах мнение, че в момента полицаи и учители стават некадърни за друго хора, които искат топло място и сигурна заплата, а трябва да е коренно различно - тези две професии да практикуват почтени, морални личности, които имат чувство за обществен дълг.
Познавам полицаи, а и учители, и мога да гарантирам за тях, че са именно такива хора - за които България е кауза. Трябва да има повече от тяхната порода!

Разбира се, че оръжия се произвеждат. Въпросът е, обаче, дали то ще се използва активно, или пасивно - като предупредителен знак. Но този предупредителен знак може да се използва от държави, показващи на неприятелски такива, че имат сериозно въоръжена армия, с която шега не бива.
В случая става въпрос за обикновени хора, които искат да се изживяват като някакъв вид квази-военни органи. В голяма степен се има предвид в туита ми Америка, за там става въпрос.

А за организираната система - въпросът е кой ще управлява. Моят идол, сенатор Даян Файнстайн, е един от най-големите поддръжници на ограничаването на опасни класове оръжия, които често се използват и за училищни стрелби, тероризъм и прочее.
Та отново стигаме до въпроса - кой ще изберем да управлява. Когато се избират републиканци, чиято единствена предизборна теза е оръжие за всеки, нищо добро не следва.

Успешен ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1963509
Постинги: 1859
Коментари: 3093
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930