Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2022 22:32 - Ако човек се държи лошо със сервитьора, това е истинското му лице
Автор: mimogarcia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 892 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Винаги се дразня, когато някой гледа от високо другиго. Не мога да разбера как може да съществува подобна безчовечност. Редно е да признаем, че в голям процент от случаите по-добрият живот не е поради заслуги, а заради късмет. Да, знам колко много хора отричат предопределеността, но тя е факт, независимо дали ни е изгодно да се съгласим. Има значение в какво семейство ще се родиш, нали? Много накланя везните дали ще имаш на твоя страна личност, която да ти подаде ръка за професионалното развитие, нали? Безброй още подобни примери мога да дам, но няма смисъл, схващате идеята.
Мисълта ми е, че когато се главозамаем от самолюбието си, е полезно да отделим минута-две да се попитаме имали ли сме равен старт с другите – връстници (съученици, състуденти и така нататък)?

Поне веднъж в седмицата хапвам в Happy Bar & Grill – храната им е изключително вкусна и разнообразна, но най-важното няма наличие на стари мазнини. Това го разбирам, защото след хапване при тях, рефлуксът ми не се обажда.

Докато съм в Happy, наблюдавам младите момичета и момчета, които работят неуморно и искрено им се радвам. Първо, защото вместо да се шляят, здравата се трудят. Второ, защото всеки от тях си има лична цел, която иска да постигне, започвайки именно от ресторанта.

Няколко пъти се засичахме с една изключителна любезна сервитьорка, която винаги ми изслушваше оплакванията какво ми разрешава лекарят да папам, какво ми забранява, и според препоръките ме насочваше какво да избера.
Чак днес се заговорихме и се оказа, че учи логопедия. Зарадвах се много! Обяснимо поради платформата, която преди три години съосновах. Загубих ума и дума като осъзнах, че едновременно има лекции, кара стаж, а и тук бачка. Поздравих я, а след това се замислих колко достойна и борбена е! Не мрънка, а напротив, мотивирана е да успее и съм убеден, че ще!

Това момиче е пример за всички, които все не могат, защото просто не искат. Не полагат усилия, но влагат време и нерви в това да обясняват как всичко положително е невъзможно…

С нея се заговорихме и за друго – как „правилото за сервитьора“ (https://bit.ly/376XunI) е абсолютно вярно. То гласи, че ако човек се държи лошо със сервитьора /най-общо казано обслужващия персонал/, това е истинското му лице.

Когато един човек няма как да влезе в чуждите обувки, е лесно да отсъди, че някой младеж е неамбициозен или неспособен да постигне повече. Но винаги има едно но. Едно голямо но… Всеки има различен път. Понякога пътищата са много по-трудни. Понякога пътищата са невъзможни за преминаване.

Не съдете човек. Подкрепете го, ако можете, дори да е с една добра дума!

image

image

Написах в книгата за похвали и оплаквания на Happy следното: Днес е ден на шегата, но не е шега, че в Happy е най-вкусната храна! Пиша го не само заради вкуса, но най-вече и защото когато тук се храня, рефлуксът ми НЕ страда! Непрекъснато кухнята задобрява, а менютото се увеличава! Искам от все сърце да благодаря на Сн. Д. – надявам се фирмата да я цени и дано с бонуси я поощрява, тъй като на 100% заслужава – мила и компетентна е!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Сто процента съгласен!
02.04.2022 09:40
Уважението към сервитьора освен морално е и РАЗУМНО.
Глупаво е да дразниш човека, който ти носи храната - много начини има да ти го върне, да не ги изброявам.
А даването на бакшиш е действие морално, освен материално.
Сервитьорът има ОБЩЕСТВЕНА функция. Той може да ти оправи или да ти развали настроението. Затова в неговата работа има нещо АРТИСТИЧНО и милосърдно. Като му даваш бакшиш НАКРАЯ, ти доказваш материьлно уважението си и помагаш да бъде посрещнат добре и следващия клиент.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1923104
Постинги: 1802
Коментари: 2940
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031