Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2021 14:34 - Хората са зажаднели да се разнообразят - вчера в заведението непознати си честитяхме празника. Толкова задружна и стопляща душата атмосфера!
Автор: mimogarcia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1228 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 09.03.2021 14:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вчера с Галинка Чавдарова, с която преди две години основахме платформата за подкрепа и помощ „ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНО„, празнувахме двоен повод – аз черпех за рождения ми ден на 16 февруари, тя пък ме гощаваше за 8 март. Изкарахме си прекрасно в ресторанта! Макар че отидохме в него след 13:00, когато обедната почивка приключва, бе пълно (доколкото може да го наречем така при 50% разрешен капацитет…). Имаше представители на всички възрастови групи – влюбени тийнейджъри, делови костюмари, женски компании, двойки, семейства, баби и дядовци (и те вече не се плашат). Хората са зажаднели да се разнообразят!

Изключително ми беше приятно да проследя как мъжете изненадваха колежките си, приятелките си, гаджетата си, майките си с букети. Цветята бяха придружени със силни ръкостискания, гальовни прегръдки, нежни целувки – да, у нас новата „нормалност“ няма да се наложи, защото имаме акъл.

Радостно бе и как всички оценявахме, че пак сме в заведение, че пак сме заедно. Непознати си честитяхме празника, пожелавахме си все така да можем да се виждаме. Толкова задружна и стопляща душата атмосфера!

На този фон, пак се започват приказки за мерки. Обществото ни вече е уморено от тях и психически затормозено. Дори и най-изпълнителните ми познати вече вдигнаха ръце и казаха, каквото е предначертано (ще се разболеят или не; леко или тежко) – ще им се случи.
Смятам, че сега действащите ограничения са поносими. Единствените „ефекти“ при евентуалното налагане на по-тежки ще са разправии, бунтувания и протести. Ако се затворят кръчмите, отново ще се възобновят домашните партита, от които в хазната и стотинка не влиза. Полицаите имат далеч по-важни задачи от това да тормозят компаниите, които разпускат от едногодишното напрежение. Маски навън – абсурдна тъпанарщина! Никога няма да сложа, тъй като искам да дишам. Да не говорим, че носът ми е опериран, други като дядо ми имат ХОББ, а никой не се замисля, че няма как с една недомислена заповед да слага всички под общ знаменател. Но и да нямаш проблеми с носа или белите дробове, маската те запотява, избиват пъпки, изникват алергии, устата се напуква от студа и овлажнената среда, а едни бактерии непрестанно се движат: от устата във вътрешността на маската и обратно навътре в организма…

Третата вълна е очаквана, това е нормален ход на вируса, може би това ще е последното такова изкачване, тъй като вече преболедували, както и граждани, които изобщо не могат да се заразят според проучвания, ще натискат оттук нататък кривата.
Които се плашат – да се пазят, ваксинират, да им се даде възможност да работят онлайн, децата им да учат дистанционно. Останалите избираме да живеем без страх, защото именно той убива. Разбира се, като спазваме висока хигиена, не се бутаме един в друг и ако не се чувстваме добре – оставаме у дома.

Ценете всеки миг и го споделяйте с любимите си!

image




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - Тая баба Галинка, а я пипна вируса, а ...
09.03.2021 16:08
Тая баба Галинка, а я пипна вируса, а я отнесе. Не я разхождай много, че си е в рисковата група жената.
цитирай
2. mimogarcia - go4iito
09.03.2021 19:23
Рискова група според кого, бе, "уважаеми"?
Дядо ми на 86-годишна възраст и на море си ходи септември...
А че болшинството са като теб, тоест "ageist", е така, но лека-полека поколенията се обновяват.
Слава Богу!

Лека вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1962311
Постинги: 1857
Коментари: 3086
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930