Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2020 20:07 - Писането от "общо име" не е окей
Автор: mimogarcia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 288 Коментари: 0 Гласове:
2



Възпитанието изисква да не говориш/решаваш от името на някой друг… Е, част от моите „мили“ състуденти нямат никакви скрупули да пишат от името на всички посредством общата поща, без обаче да се замислят и за секунда, че така не бива, защото когато не си от собствения акаунт, няма как да си сигурен, че останалите подкрепят вижданията ти.

Още по-смехотворно е, че колегите ми пишат до една преподавателка, която не е особено любезна, даже хич, че по време на онлайн контролните (три до момента) се преписвало (недоказано) и за изпита през сесията какви мерки щели да се предприемат.
Боже, Господи, прибери си вересиите!!! Те, „драгите“, не се ядосват, че не сме имали нормални часове, че сме се записали и платили за присъствено обучение, а получаваме нещо, което не желаем, което по същество си е даже нищо, че дистанционното образование е буквално кръгла нула… Не, не, това за тях не са проблеми! Но че някой евентуално бил погледнал някъде нещо – охо, да бъде линчуван…

Извинявам се, ама нямат никакво право да мърморят за това дали някой е разчитал на знанията си или не, защото никой от нас такива не е получил, включително те – „етичните полицаи“. Кратки видеа, разпокъсани линкове, леден тон не са комуникация, а за мен поне, просветата минава през офлайн връзката между учител и ученик.

Но пък искрено се разсмях. Така им е отговорила професорката, че чак на мен ми стана съвестно за тях – нямало да се превърне в пазвантин спрямо лъжците, бърборене за морални ориентири. Накратко да не я занимават с глупости. И е права. Абсолютно. Това остаряло преследване на онзи, който ще си вземе оценката без усилия, е жалко. 3 или 6, няма никакво значение. Утре никой не помни какво му пише в бележника, в книжката. Но ако някой е имал желание, потрудил се е, главата му е пълна, нали?! Тогава другите какво го вълнуват, себе си е надградил.

Е, да, ако бяхме обединени – дружно можеше да извоюваме – след като компромисно ще сме през ZOOM, нека да нямаме бележки този семестър. Изобщо не е проблем да се направи изключение. Но съединението прави силата виси само на фасадата на сградата (която също вече е в историята), а реално всеки се спасява поединично или по-точно препъва ближния…




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1963681
Постинги: 1859
Коментари: 3093
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930