Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2019 19:58 - ВИТА РАМА: ОТСЛАБВАНЕ, ПРЕЧИСТВАНЕ, ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 524 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всеки, който е напълнял, мечтае да отслабне.

И това го казвам от личен опит, защото само преди две години тежах 98 килограма, а сега съм едва 62-63. Няма пълен човек, който да копнее да остане така завинаги. Допълнителното тегло не само комплексира и пречи да носим хубави, прилепнали дрешки, но и вреди на здравето ни ужасяващо. Задух по стълбите, болка в коленете, неспокоен сън с продължително хъркане са само част от проблемите. И още по-лошо е, че това е в началото, а следва обездвижване, диабет, инфаркт и какво ли още не…
Да чукнем на дърво не е достатъчно. Именно защото не е, хората започват да търсят информация в интернет как да отслабнат, а там ги причакват шарлатаните, които може да причинят и смъртта им поради некомпетентността си.

Всевъзможните диети са по-малкото зло, макар те да са способни да объркат метаболизма напълно, както и да доведат до допълнителни здравословни отклонения. Най-често те биват измислени от самообявили се за коучове инак безработни фитнес хлапаци-маняци, без каквото и да е научна подготовка.
По-големият дявол обаче е другаде – на полето на печално придобилите слава хранителни добавки, обещаващи бързи резултати за кратко време. Там хлапаците-маняци са заменени от хищни печалбари, които нямат морал и са готови да Ви пробутат буквално всичко. Имахме пример и това лято с разследване на победител от риалити игра, който съумя нагледно да докаже в YouTube, че популярни таблетки за отслабване, продавани в интернет, са опасни за здравето на потребителите.
Важно е да отбележим следното – основна отговорност за това което приемаме носим самите ние. Не бива да бъдем лековерни, както и стриктно трябва да изискваме повече информация и последващо наличие на етикети.

Също добре е да запомним, че отслабването и възстановяването на нашето здраве е дълъг процес, който не може да бъде постигнат като с магия. Необходимо е да имаме вяра, воля и визия.

  • Вярата е в самите нас и възможностите ни. Не се притеснявайте да си говорите сами в огледалото, нахъсвайте се, наслаждавайте се на резултатите и се възнаграждавайте с комплименти.
  • Волята е необходима за целия дълъг път, който ни чака. Аз лично не съм фен на никакъв спорт и единственото, което ми доставя удоволствие да извършвам като физическа активност е да ходя пеша. Вече повече от 24 месеца без значение дали навън е 35 градуса или минус 5 – крача. Стъпките понякога са трудни, особено като си нагазил в сняг, но пък същевременно с това каляват духа ти незаменимо.
  • Визията е най-важното нещо в живота ни. Без ясен план какво следва и и как да го постигнем ще се лутаме вечно. При постигането на здравословния начин на живот тя е наш най-добър приятел. Разбира се, винаги имаме нужда от съветници и аз лично за себе си съм избрал невероятния екип на Лечебен център VITA RAMA.

Там изкарах фантастично през лятото. И Ви се кълна, наистина Ви се кълна, това е най-подходящото място за ОТСЛАБВАНЕ, за ПРЕЧИСТВАНЕ и за ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ. Няма да съжалявате, ако им се доверите и сега ще Ви разкажа защо:

  1. Атмосферата е божествена. Лечебните програми се провеждат в красивото и китно българско селце Емона, което е разположено в северозападната част над нос Емине. Море, зеленина, тишина… Няма нещичко, което да липсва на човешката душа!
  2. Базата е рай. Стаите са просторни, светли, с удобни големи легла, ала най-важното е, че са с панорамни прозорци към необятното синьо море и синьо небе.
  3. Хората там са Ви семейство. За екипа и програмите ще разкажа след малко. Сега се спирам на хората, с които сте попаднали заедно там. Не се познавате в началото, но само след първата опознавателна вечеря ще сте като истинско семейство. Няма фалш, няма пози, няма маски. Има едни чисти отношения. Всеки споделя своя история, чува чужда, която става негова, защото докосва сърцето му. Усмихвате се искрено, говорите искрено, чувствате искрено. Въобще съществувате заедно искрено, а това в ежедневието се случва за съжаление толкова, толкова, толкова рядко.
  4. Екипът е подбран перфектно. От сега Ви предупреждавам обаче, че тези сладури са заредени само с положителен заряд и неминуемо ще Ви придадат сходни импулси, така че ако обичате да се мръщите – няма да Ви се получи! Георги, Слави, Ленко са двигателите на това душевно бижу. Създателят на центъра и на метода за здравословен начин на живот Георги Славов е последовател на светилото Лидия Ковачева.
  5. Походи, йога, медитации и …. храна. Всеки гост в Емона след консултация с екипа е разпределен в една от четирите здравословни програми: „Здраве“ /изграждане на индивидуален и полезен хранителен режим, влияещ на цялото тяло/, „Детокс“ /пречистване на организма от натрупаните токсини/, „Отслабване“ /без гладуване и без медикаменти/ и „Жизненост“ /подобряване на общото здравословно състояние/. Всички независимо от програмите си се радват на красивата природа по време на ежедневните походи, практикуват йога под вещото ръководство на Тошко, медитират и опознават себе си и … ядат. Не се притеснявайте никога няма да се почувствате нито гладни, нито жадни, нито нещастни. Храна има в изобилие, но естествено тя е полезна, ала е и вкусна.

Чувствах се прекрасно и при тях. Чувствам се прекрасно и сега спазвайки техните съвети: фреш сокове, плодове, много салати, супи, безглутонев хляб, невероятни зеленчукови шишчета, сладки топчета от ядки и какво ли още не! Енергичен съм, кожата ми се изчисти, нямам болки в стомаха. Да, позволявам си и някое друго изключение, но в размумните граници. А и не копнея за много изключения, защото човек може да си приготви супер меню без вредни съставки.
Понеже мотото на Вита Рама е „Храната лекува“ имат пълен сайт с безплатни и лесни рецепти: https://vitarama.bg/bg/recepti/17/pages. Разгледайте, развихрете се в кухнята, опитайте, осъзнайте какво влияние върху нас оказва храната и се запишете за догодина!

За хората с фиксирана отпуска – заслужавате си да я изкарате там. Ще се върнете на работа преродени.
За тези с деца – ще им е много яко. Има детски кът, пълно е с техни връстници, има къде да тичат, няма коли, които да ги блъснат и да ги задушават с изпарения.

Не мислете много. Подарете си миг за тялото и духа 🙂

 



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Най- важно е обаче
21.09.2019 06:23
да си направиш клизма според хороскопа в югоизточна Европа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1923418
Постинги: 1802
Коментари: 2940
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031