Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2018 18:01 - Във всеки един от нас дреме по един Боян Петров
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Понякога губим доверие в собствения си народ – заради бъркането по чуждите пощенски кутии, поради вечната завист към ближния, най-най-вече и защото винаги сме опозиция на чуждите мечти : и съдим, ли съдим.
Често съм си задавал въпроса – не е ли по-добре да сме като в студената чужбина – сухо поздравяване на съседа, но без междуетажни войни?! Или пък да сме виждаме с роднините веднъж в годината, а не да се събираме всяка седмица само за спорове около арендата на нивата…

Но случва се нещо лошо – притрябват пари за някаква операция, трансплантация – даряваме. Оказва се, че под лошата маска сме добри. Сърдечни и макар да мърморим: „Не ми дреме за тоя“, тайно от всички пращаме СМС, превеждаме през банкирането. Да, даряването няма нужда от разгласяване, но някак се срамуваме от другите да не съдят, че сме сърцати.
Страхуваме се от шепа мръснодушни, които съскат тези дни „Кой ще плаща масрафа на Боян Петров?“.

Жестоко е да осъзнаваме, че някой поставя човешкия живот на второ място – а може би и по-назад! Пари, пари – хартийки, които нямат стойност, ако няма живи хора. Та интернет философчетата цитират мизерстващи пенсионери, болни деца като по-важни цели от това Боян Петров да бъде търсен:

първо, степенуване ли има за човешкия живот?
второ, дарявали ли са, дори лев, за някого някога? Онзи ден болните мозъци мразиха Теодора Маджарова, позволяваха си да я питат Каква майка е, днес Боян и съпругата му Радослава Ненова са им пред очите и в устите!!! Гнус!!! Знаете ли не се кълне, ама … не се издържа понякога.

Сега някой ще каже – „Абе, смахнат очилатко, ти ходил ли си по планини, та браниш Боян?“. Прав ще, освен на пикник, не съм ходил, но това не пречи да защитавам правото на всеки да бъде щастлив и да мечтае.
Няма да отричам – не разбирам Боян и останалите алпинисти, днес четох статия за Кончето в Северен Пирин и буквално ми се зави свят от две-три снимки. Не го мога да съм планинар, алпинист. Страх ме е. Хейтърите също ги е страх и не им стиска, но вместо да признаят – мразят.

Преди две години излезе филмът „Еверест“ по истински събития и там показаха как и при най-добрите и най-добре финансираните експедиции нещо може да се обърка и да излезе от контрол.
Бек Уедърс /изигран във филма от невероятния Джош Бролин/ оцелява, но остава без половин лице и две ръце. Показал съм го на снимката към статията като доказателство, че хората, прегърнали с „две ръце“ мечтата си, не губят никога духа си! Уедърс го запазва изцяло и е мотивационен спийкър, обикалящ из цял свят!

Боян също е мотиватор – с интерес съм следял интервютата му, имам и книгата – Боян е от хората, които те запалват да вярваш, че няма „не може“. Боян се справя с рака, с катастрофа, бори се ежедневно с диабета, ала не се отказва.
Лично за мен Боян е вдъхновител!

Във всеки от нас дреме по един Боян Петров, но се плашим да го опознаем, да го приемем и да го следваме. Животът е един и е задължение на всеки да разреши на себе си да достигне своя „връх“ – без да позволява някой да му обяснява как няма да стане и как трябва да се предаде!

Боян ясно показва, че границите се поставят от нас самите и само от нас самите може да се разрушат. Основните хулници на Боян са две групи: едната е на тези, забранили си да тръгнат по пътя си, а другата е на личности, избрали пътя, но не получили подкрепа, защото егото им ги задушава и ги кара да се карат с евентуалните съмишленици.

Знам едно – видя се любовта на хората към Боян – чиста и истинска, респектирана от волята му. И ах, колко е долно как някои пишат какъв лош съпруг и баща бил…. Пожелавам на всеки да има тази любов като между Боян и Радослава: тази жена в последните, изключително тежки дни, бе разпъвана на кръст от хищници… Защото не свежда глава и не рони сълзи, а действа, събира средства, поддържа комуникация у нас и по света! Жена за пример, пример за любов без граници!

Боян ще се завърне! Доказал го е многократно! А на съдниците пожелавам поне веднъж да послушат сърцето си и да се впуснат в дълбоките води на собствените си мечти!

image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1924525
Постинги: 1802
Коментари: 2944
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031